• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Atlanto vandenyne susiformavo tropinis ciklonas. Jungtinių Valstijų nacionalinio uraganų stebėjimo centro Majamyje specialistų teigimu, ciklono epicentras yra už maždaug 900 km į pietvakarius nuo Žaliojo kyšulio salų. Ciklonas juda šiaurės vakarų kryptimi 15 km per valandą greičiu. Jo vėjo gūsiai siekia jau 45 km per valandą.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas neaišku, kokia trajektorija judės ciklonas ir ar pasieks jis sausumą, pažymi ekspertai. Šiuo metu jis grėsmę kelia tik laivybai.

REKLAMA

Tačiau meteorologai neatmeta galimybės, kad ciklonas gali virsti audra, o jau pirmadienį tapti pirmosios kategorijos uraganu. Kai tik ciklonas sustiprės iki audros, jam bus suteiktas "Danieliaus" vardas. Atmosferinis judėjimas klasifikuojamas audra ir gauna savo vardą tik po to, kai vėjo greitis jo epicentre pasiekia 63 km per valandą. Jei greitis pasiekia 118 km per valandą, jis jau laikomas uraganu.

Uraganų sezonas Atlanto vandenyje tradiciškai prasideda birželio 1 d. ir baigiasi lapkričio 30-ąją. Remiantis ekspertų prognozėmis, šiais metais Atlanto vandenyne susiformuos nuo 14 iki 20 tropinių audrų, iš kurių 8-12 gali virsti uraganais. 3-6 uraganai gali sustiprėti iki aukščiausios penktosios kategorijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų