REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atvyksti studijuoti į kitą miestą? Nejauku ne tik todėl, kad aplinkui viskas nauja ir nepažįstama. Blogiausia – kad šalia nėra artimos draugės. Ir apskritai savo draugų ratą tenka plėsti iš naujo. Nuo ko pradėti?

REKLAMA
REKLAMA

1.    Pradėk nuo senų draugų. Surenk atsisveikinimo vakarėlį (ar bent jau susitikimą) namuose ir paklausinėk, kas iš tavo esamų pažįstamų turi artimesnių draugų mieste, į kurį vyksti. Jei vos atvykus į naują miestą pateksi į kokią nenumatytą painiavą – turėsi kam paskambinti.

REKLAMA

Susisiek su bičiulių rekomenduotais bendraamžiais ir pasiplepėk – internetu, telefonu ar gyvai, prie puodelio kavos. Paklausinėk, kokie šiame mieste populiariausi klubai, kur patogiausia apsipirkti, kokių vietų geriau vengti tamsiais vakarais. Net jei su draugės drauge ir neužmegsi artimesnės pažinties – tai gali tapti puikiu startu susipažįstant su savo naujuoju gyvenimu.

2.    Nepulk pažindintis su visais iš eilės. Kasdieniai vakarėliai, būrys nepažįstamųjų ir aktyvi visuomeninė veikla kol dar nesi išsipakavusi visų lagaminų – tikrai prasta mintis.

REKLAMA
REKLAMA

Taip besiblaškant netruks susisukti galva. Taigi pirmomis dienomis naujoje vietoje skirk laiko „apsiuostyti“: pasivaikščiok aplinkinėmis gatvelėmis, pasilabink su naujais kaimynais. 2 naujos pažintys per savaitę – optimalu. Juk jei per dieną susipažinsi su 20-čia žmonių, vis tiek pajėgsi įsiminti vos keleto jų vardus.

3.    Nesitikėk, kad bus lengva. Kad ir kokia komunikabili bebūtum, naivu tikėtis, jog viskas eisis kaip sviestu patepta. Taigi nesistebėk, kad kurį laiką kamuos namų ilgesys, jausiesi nepatogiai, galbūt teks apsipažinti. Bus ir tokių žmonių, kurie aiškiai parodys, jog nepageidauja tęsti pažinties su tavimi. Visa tai nereiškia, jog esi nevykėlė. Tau reikia laiko priprasti – o jo tu turi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4.    Nesidrovėk klausti. Pamiršai naujojo bičiulio vardą? Nenugirdai ką jis apie save sakė prisistatydamas? Nežinai, ar jis neprieštarauja šaukiamas vardo trumpiniu? Klausk. Ir įsimink atsakymus. Klausimai, o ne aklas spėliojimas, tavo draugystės tinklo nėrinį padarys aiškesnį ir suprantamesnį tau pačiai.

5.    Taikykis, bet nesikeisk. Prie naujų gyvenimo sąlygų ir prie naujų draugų teks prisitaikyti. Viena bičiulė nieku gyvu nesutiks su tavim eiti į klubą, nes vakarais, ar lietus, ar vėjas, ji sąžiningai bėgioja krosą stadione, kita galbūt stengsis ištempti tave į visus miesto barus nbet tada, kai rytojui turėsi perskaityti storiausią knygą.

REKLAMA

Toleruok bičiulių įpročius ir gyvenimo būdą, bet nesistenk vien dėl naujųjų pažįstamų radikaliai keisti savojo. Tai būtų apmaudi klaida, dėl kurios tu jausiesi tik blogiau. Domėkis tuo, kas tau išties įdomu, o ne tuo, kas domina tavo naujuosius draugus.

6.    Neignoruok bendrų renginių. Susipažinimo vakarėlis ar fuksų krikštynos – visa tai renginiai, kuriuose megzti pažintis ir įsilieti į kolektyvą lengviausia.Todėl neignoruok jų vien dėl to, kad kol kas jautiesi nejaukiai nepažįstamoje aplinkoje. Šiaip ar taip, visada galėsi išeiti anksčiau, renginiui nepasibaigus, jei jame tau tikrai nepatiks.

Parengė Laura M.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų