• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mirkčiojimas, nykščio kėlimas į viršų, neteisingas vyno pylimas į taurę – visi šie dalykai gali gerokai apkartinti kelionę į svečią šalį, - tikina kelionių ekspertai.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl „Visit Britain“ redaktorių komanda nutarė išleisti etiketo patarimų rinkinį Londono taksistams. Taip bus siekiama išvengti „kultūrų sandūrų“ 2012 m. mieste vyksiančiose Olimpinėse žaidynėse.

REKLAMA

„Užsienio šalių lankytojai Didžiojoje Britanijoje kasmet palieka 16 mlrd. svarų sterlingų. Šios įplaukos iš turizmo ženkliai gerina šalies ekonomiką ir prisideda prie darbo vietų kūrimo, todėl privalome užtikrinti, jog visi svečiai mūsų šalyje bus „šiltai sutikti“, - žurnalistus patikino „Visit Britain“ vyriausiasis redaktorius Sandie Dawe.

Pateikiame keletą ištraukų iš knygos:

Meksika: Su meksikiečiais geriau nediskutuoti apie skurdą, nelegalius migrantus ir 1846-48 m. vykusį Amerikos-Meksikos karą, nes tuomet ši šalis JAV buvo priversta atiduoti Teksaso valstiją.

REKLAMA
REKLAMA

Honkongas: Svečiams iš Honkongo nereikėtų merkti akies. Jų kultūroje tai gali būti palaikyta netaktu arba flirtu.

Indija: Su indais venkite pirminio fizinio kontakto. Kantriai kęskite, jei jie jums pasirodys pernelyg nemandagūs, triukšmingi ir nekantrūs – tai jų gyvenimo chaotiškose miestuose dalis.

Belgija: Belgų akivaizdoje pirštais geriau nespragsėti. Jų šalyje tai daryti yra paprasčiausiai nemandagu.

Kinija: Išgirdę komplimentą iš kino lūpų, neskubėkite dėkoti: jau geriau nutylėkite, tuo parodydami savo kuklumą. Jei komplimentą kinui sakote jūs, tikėkites išgirsti įnirtingą neigimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Japonija: Japono šypsena dar nereiškia laimės. Japonai linkę šypsotis ir tada, kai yra pikti, susigėdę ar nusivylę.

Jungtiniai Arabų Emyratai: Arabams neaiškinkite, ką jie turi daryti, ir jokiais būdais neparodykite savo valdingumo.

Brazilija: Neuždavinėkite brazilams asmeninių klausimų apie santuoką, algą ar amžių. Maža to, venkite šnekėti apie Argentiną, nes ji – aršiausia Brazilijos priešininkė sporte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų