REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar uostamiestyje apsilankęs naujasis kultūros ministras Arūnas Gelūnas apsilankė rekonstruojamame Dramos teatre ir davė žodį, kad pinigų šiems darbams Vyriausybė nepritrūks.

REKLAMA
REKLAMA

Oficiali Klaipėdos dramos teatro pastato rekonstrukcija prasidėjo šių metų balandžio viduryje. Dėl avarinės būklės jis uždarytas dar 2007 metais. Tai seniausias Lietuvoje teatro pastatas, teatras jame įsikūrė XVIII a.

REKLAMA

Šiuo metu jau visiškai nugriautas teatro priestatas, paliktas tik istorinis pastatas. Statybos darbų vertė – 20,665 mln. litų. Dar apie 40 mln. litų reikės scenai, jos įrangai ir žiūrovų salei.

Rekonstrukcijos darbus apžiūrėjęs ministras A. Gelūnas uostamiesčio teatralus ir valdžią patikino, kad pinigų tikrai nepritrūks.

Klaipėdos dramos teatras ne tik įtrauktas į prioritetinį kultūros objektų, kuriuos reikia renovuoti, dešimtuką, bet ir yra jo viršuje. Jei viskas vyks, kaip numatyta, tikimasi, kad jau po trejų metų teatras vėl atvers duris žiūrovams.

Rangovai Dramos teatro pastato rekonstrukcijos projektą vadina itin sudėtingu. Teatras stovi šalia Danės upės, ant vandeningo ir nestabilaus grunto. Tam, kad ateityje teatras vėl nepradėtų grimzti, poliniai pamatai bus įrengti net 4 metrų gylyje.


Robertas Širvys

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų