REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujų mokesčių nebus, bet brangs dyzelinas ir cigaretės

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė tvirtina, kad kitąmet neturėtų įsigalioti jokie nauji ar netikėti mokesčių pakeitimai. Biudžeto deficitas bus mažinamas kitais būdais.

REKLAMA
REKLAMA

I.Šimonytė interviu dienraščiui „Vilniaus diena“ užsiminė, kad kitąmet numatoma tik padidinti dyzelino ir cigarečių akcizus, kaip įrašyta į Lietuvos įsipareigojimų ES paketą. Tačiau kol kas atidedamos diskusijos dėl nekilnojamojo turto ir automobilių mokesčių įvedimo, taip pat gyventojų pajamų ir pridėtinės vertės mokesčių tarifų keitimo.

REKLAMA

Paklausta, ar kitąmet įmanomas mokesčių didėjimas, I.Šimonytė atsakė: „Kai kurių mokesčių didinimas ne tik įmanomas, bet ir privalomas. Šiuo atveju kalbama apie dyzelino ir cigarečių akcizą, tai yra įsipareigojimai ES.“

Tačiau apie kitų mokesčių didinimą ar naujų įvedimą kitais metais ministrė nekalba. Pasak jos, pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifo kėlimo „šiuo metu nėra ant politikų diskusijų darbo stalo“.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta apie gyventojų pajamų mokesčio (GPM) didinimą, I.Šimonytė neatmetė, kad dabar 15 proc.  tarifas ateityje gali pasikeisti. Tačiau esą tik tuomet, kai bus įgyvendinta „Sodros“ reforma ir dalis pensijų bus pradėta mokėti iš valstybės biudžeto.

Balsas.lt primena, kad dauguma Lietuvos gventojų nepatenkinti konservatorių vyriausybės didinamais mokesčiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų