• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje veikiančios kredito unijos nuo rugsėjo pradeda teikti lengvatinius mikrokreditus mažoms įmonėms, veikiančioms ne ilgiau kaip vienus metus, socialinėms įmonėms bei fiziniams asmenims, ketinantiems pradėti ar norintiems plėtoti savo verslą.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos centrinė kredito unija (LCKU) kartu su 57 kredito unijomis pasirašė sutartį su verslumo skatinimo fondo valdytoja UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) dėl 50 mln. litų vertės mikrokreditavimo projekto.

REKLAMA

„Džiaugiamės Lietuvos veikiančioms kredito unijoms pirmą kartą suteikta galimybe įgyvendinti valstybinės svarbos projektą. Šiuo sudėtingu ekonominiu laiku visiems kredito unijų nariams jis sudarys sąlygas pradėti naujus verslus bei šiuos planus įgyvendinti skolinantis nedidelėmis palūkanomis“, - sakė Lietuvos centrinės kredito unijos valdybos pirmininkas Sigitas Bubnys.

Pasak jo, šiuo laikotarpiu, kai užimtumo ir nedarbo problema Lietuvoje pasiekė kritinę ribą, žmonės vangiai kuria naujas darbo vietas, sunkiai pradeda verslus, todėl toks projektas bus paskata pradėti ir vystyti savarankišką verslą.

REKLAMA
REKLAMA

Penkerius su puse metų truksiantis Europos Sąjungos struktūrinių fondų projektas bus skirtas gerinti investavimo, darbo ir gyvenimo sąlygas Lietuvoje, skatinti žmonių verslumą bei naujų darbo vietų kūrimą. Išduodant paskolą 90 proc. sumos bus finansuojama iš Verslumo skatinimo fondo lėšų, 10 proc. - kredito unijos lėšų. Kredito unijų nariai, gavę lengvatinius kreditus, galės kreiptis į INVEGĄ dėl iki 80 proc. garantijos ir 50 proc. sumokėtų palūkanų kompensavimo.

„Vykdant šį projektą, ypatingas dėmesys bus skiriamas mokymams ir konsultacijoms, reikalingoms pradėti savo verslą. Planuojama, kad juose dalyvaus daugiau nei 5000 gyventojų, iš kurių 1200 pasinaudos galimybe pasiimti paskolą ir pradėti savo verslą. Tikimasi sukurti 1000 naujų darbo vietų“, - prognozavo Lietuvos centrinės kredito unijos valdybos pirmininkas.

Projekto metu bus įgyvendinama finansų inžinerijos priemonė „Verslumo skatinimas“, kuri bus vykdoma 2007 - 2013 metų Europos Sąjungos struktūrinės paramos Lietuvai lėšomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų