REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio „Formulės-1“ automobilių lenktynių čempionato 12-ąjį etapą – Vengrijos „Grand Prix“ lenktynes – sekmadienį laimėjo iš antrosios pozicijos startavęs „Red Bull-Renault“ pilotas australas Markas Webberis.

REKLAMA
REKLAMA

Tai ketvirtoji 33-ejų metų Australijos lenktynininko pergalė šį sezoną ir šeštoji karjeroje.

REKLAMA

Antras finišavo „Ferrari“ pilotas ispanas Fernando Alonso, o trečias finišo liniją kirto iš pirmosios pozicijos startavęs kitas „Red Bull-Renault“ pilotas vokietis Sebastianas Vettelis.

Varžybų pradžioje pirmavęs S. Vettelis, į trasą išvažiavus saugos automobiliui, perdaug nuo atsiliko ir teisėjai Vokietijos lenktynininkui skyrė baudą. Po priverstinio pravažiavimo techninio aptarnavimo juosta S. Vettelis nukrito į trečiąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtąją vietą užėmė brazilas Felipe Massa („Ferrari“), penktąją – rusas Vitalijus Petrovas („Renault“), o šeštąją – vokietis Nico Huelkenbergas, („Williams-Cosworth“).

M. Webberis bendrojoje įskaitoje pakilo į pirmąją vietą. Jis turi 161 tašką ir į antrąją poziciją nukritusį britą Lewisą Hamiltoną, („McLaren-Mercedes“) lenkia 4 taškais. Trečiąją vietą užima S. Vettelis su 151 tašku.

13-asis čempionato etapas – Belgijos „Grand Prix“ lenktynės – vyks rugpjūčio 29 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų