REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje, toliau augant nedarbo lygiui, viena sunkiausiai įsidarbinančių asmenų grupe tampa neseniai aukštąjį išsilavinimą įgiję jaunuoliai. Žiniasklaidoje skelbiamais duomenimis, šiuo metu šalyje yra 33 tūkst. darbo ieškančių, aukštąjį išsilavinimą turinčių asmenų.

REKLAMA
REKLAMA

Iš jų 7300 aukštąsias mokyklas baigė pernai ir nerado darbo, dar 3000 jaunų žmonių į Darbo biržą kreipėsi tik šiemet, kai per metus nepavyko savarankiškai susirasti norimo darbo.

REKLAMA

Pagrindinė problema, dėl kurios jaunuoliams sunku įsilieti į darbo rinką, yra darbo patirties stygius. Daug lengviau sekasi įsidarbinti tiems, kurie jau studijų metais dirbo. Dažnai nesutampa jaunuolių žinios ir jų praktiniai įgūdžiai, o darbdaviai nenori investuoti laiko ir lėšų į naujo darbuotojo mokymus.

Personalo paieškos, atrankos, valdymo ir mokymų bendrovės „Search Group Vilnius“ vadovas Šarūnas Dyburis įsitikinęs, kad aukštosios mokyklos dažnai neatsižvelgia į rinkos pokyčius, studijų programos nėra atnaujinamos ir keičiamos, todėl aukštojo mokslo diplomas jauniems žmonėms negarantuoja gerų įsidarbinimo galimybių. Tačiau Š. Dyburis išskyrė Vilniaus universitetą (VU) ir Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklą (VU TVM) kaip labiausiai prisitaikančius prie darbo rinkos pokyčių.

REKLAMA
REKLAMA

„Galima teigti, kad Vilniaus universitetas ir Tarptautinio verslo mokykla labiausiai iš visų stengiasi prisitaikyti prie darbo rinkos poreikių. Ši aukštojo mokslo įstaiga nuolat rengia atviras diskusijas, skatina dialogą apie tai, kokių reikia dabar ir kokių specialistų gali prireikti ateityje“ , - teigė „Search Group Vilnius“ vadovas Š. Dyburis.

Remiantis Teritorinių darbo biržų duomenimis, vos 57 VU TVM mokyklos absolventai šiuo metu ieško darbo. Per 20 veiklos metų ši aukštoji mokslo įstaiga į verslo pasaulį išleido daugiau negu 5000 specialistų.

Viešosios politikos ir vadybos instituto atlikto tyrimo „Universitetų absolventų integracija į darbo rinką“ viešai skelbiami duomenys rodo, kad didžioji dalis apklaustų VU TVM absolventų nurodė gaunantys didesnį, negu vidutinį mėnesinį darbo užmokestį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų