REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Indijos kompanija „Ideal Invent Technologies Pvt Ltd“, besispecializuojanti informacinių technologijų (IT) bankininkystės srityje, ketina Lietuvoje steigti Mokslinių tyrimų ir technologijų plėtros (MTTP) centrą. Liepos viduryje kompanija pasirašė ketinimų protokolą su Ūkio ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

„Ideal Invent Technologies“ centras Vilniuje pradės veiklą jau šiemet. Planuojama, kad jis įsikurs „Saulėtekio slėnio“ mokslo ir technologijų parke. Per 3 metus įmonė planuoja investuoti 3,4 mln. litų ir sukurti 110 darbo vietų.

REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad pavyko pritraukti paslaugų centrus ne tik iš JAV ir Jungtinės Karalystės, bet ir iš Indijos, kur informacinių technologijų firmos sparčiai auga. Jau nebe pirma užsienio investicija į mūsų šalies paslaugų sektorių rodo, kad esame pajėgūs pasiūlyti ir siūlome pasaulinėms korporacijoms puikius specialistus ir aukštos pridėtinės vertės paslaugas“, – sako ūkio ministras Dainius Kreivys.

„Mes vertiname esamus puikius infrastruktūros pajėgumus ir potencialių darbuotojų kompetenciją. Esame tikri, kad tai padės mums sukurti stiprų paslaugų teikimo modelį, orientuotą į kokybišką ir efektyvų Europos bankų ir finansinių institucijų aptarnavimą iš Lietuvos. Daugiausia dėmesio skirsime tyrimams ir veiklos plėtrai, produkto „B-Saas“ užbaigimui ir kitiems produktams, kurie bus diegiami iš Lietuvos visai Europai ir Centrinei Azijai“, – sako ketinimų protokolą pasirašęs „Ideal Invent Technologies“ vadovas Premkumaras Bhagwatsaranas.

REKLAMA
REKLAMA

Įsteigtas centras teiks paslaugas bankams, finansinių paslaugų ir draudimo bendrovėms. Centras padės teikti paslaugas Vakarų ir Rytų Europoje. Svarbiausia centro užduotis bus tobulinti „Payment Grid“ sistemą, kuri leis daugiau nei keturiasdešimties šalių bankams dalyvauti vietinių mokėjimų sistemoje. Ši sistema bus „B-SaaS“ produkto dalis. Visos tyrimų ir vystymo veiklos, susijusios su „B-Saas“ produktu, įskaitant lokalizuotų vartotojo sąsajų tam tikroms šalims sukūrimą, iš anksto paruoštų procesų bei verslo analitikos bankams parengimas bus vykdomas centre, Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Remiantis pasauline tiesioginių užsienio investicijų stebėsenos duomenų baze „FDiMarkets.com“, 2010 m. pirmą pusmetį paskelbta apie 14 tiesioginių užsienio investicijų projektų įgyvendinimą Lietuvoje, remiantis kuriais užsienio kompanijos preliminariai numato investuoti 1,45 mlrd. litų ir sukurti daugiau nei 1 500 darbo vietų. 2009 metais į Lietuvos rinką žengė 28 užsienio investuotojai, kurie investavo daugiau nei 3,5 mlrd. litų (1 mlrd. eurų) ir sukūrė 5 300 naujų darbo vietų.

Jungtinės Karalystės įmonė „Barclays Group“ Vilniuje įsteigė pasaulinį informacinių technologijų centrą. JAV medicinos įrangos gamintoja „Moog Medical“ pradėjo plėtoti medicinos įrangos gamybos, paslaugų ir tyrimų bei eksperimentinę veiklą Lietuvoje. Pasaulinė ventiliacinių sistemų gamybos grupė Švedijos kompanija „Systemair“ planuoja atidaryti naują vėdinimo įrangos gamyklą Ukmergėje, Ispanijos „Gruppo Sopena“ numato atidaryti aliuminio detalių gamyklą Alytaus pramoniniame parke, o pinigų perlaidų lyderė „Western Union“ ketina steigti savo pasaulinį paslaugų centrą Lietuvoje. Taip pat viena iš pasaulio naujų technologijų lyderių korporacija IBM ir Lietuvos Vyriausybė yra pasirašiusios ketinimų protokolą dėl jungtinio mokslinių tyrimų centro steigimo Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų