REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažosios Lietuvos reikalų taryba kreipėsi į Norvegijos ambasadrių Lietuvoje Steinarą Gilą, prašydama tarpininkauti pristatant Nobelio taikos premijai publicistą Vilių Bražėną, pranešė „Alfa.lt“.

REKLAMA
REKLAMA

Mažosios Lietuvos reikalų taryba (MLRT) – visuomeninė pilietinė organizacija, siekianti, kad Mažoji Lietuva išliktų gyva lietuvių sąmonėje. Organizacija skelbia renkanti ir teikianti informaciją apie Mažąją Lietuvą, kelianti aktualius Karaliaučiaus krašto klausimus Lietuvos Respublikos Seimui ir Vyriausybei.

REKLAMA

Pranešama, kad MLRT kreipimasis į Norvegijos Karalystės ambasadorių Lietuvoje įteiktas bemaž prieš mėnesį, tačiau norvegų diplomatai esą nekomentuoja V. Bražėno galimybių tapti kandidatu į Nobelio taikos premiją.

Vilius Bražėnas, šiemet atšventęs 97-ąjį gimtadienį, 1951 – 1971 m. buvo JAV lietuvių bendruomenės Konektikuto apylinkės valdybos narys, pirmininkas, apygardos politikos komiteto valdybos narys, apygardos pirmininkas. Kelias kadencijas buvo Amerikos lietuvių bendruomenės tarybos narys. 1988 – 1991 m. ėjo VLIK valdybos vicepirmininko informacijos reikalams pareigas. 2002 m. grįžo į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

V. Bražėnas apdovanotas Vytauto Didžiojo ordino III laipsnio medaliu, Vyčio Kryžiaus ordino Riterio kryžiumi ir kitais apdovanojimais.

Nobelio taikos premija – viena iš šešių Nobelio premijų, kasmet skiriama Norvegijos Nobelio komiteto. Ši premija skiriama asmeniui už „atliktą didžiausią ar geriausią darbą vardan tautų broliškumo, už armijų panaikinimą ar sumažinimą ir už taikos suvažiavimų palaikymą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų