REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažmeninės prekybos tinklas „Rimi Lietuva“ pradėjo vykdyti lietuvių įpročių tyrimų ciklą, kuriais bus siekiama atskleisti įdomiausius Lietuvos gyventojų pomėgius bei pagrindinius tautos bruožus. Pirmasis lietuvių „Mažųjų gyvenimo malonumų“ tyrimas atskleidė, jog daugiausiai malonumo lietuviams suteikia netikėtai kišenėje atrasti pinigai.

REKLAMA
REKLAMA

„Vykdydami savo veiklą, mes nuolat siekiame kuo geriau pažinti savo pirkėjus ir jų įpročius. Tad tikimės, jog šis ir kiti mūsų vykdomi lietuvių įpročių tyrimai padės ne tik geriau pažinti lietuvius, bet taip pat atskleis įdomių tautos pomėgių, kurie nustebins ir privers nusišypsoti net ir pačius lietuvius“, – sako „Rimi Lietuva“ generalinis direktorius Tony Holmberg.

REKLAMA

Kaip rodo liepos mėnesį atlikto tyrimo duomenys, pačiais svarbiausiais lietuvių įvardinti mažieji gyvenimo malonumai puikiai atskleidžia kelias pagrindines tendencijas – ypatingą dėmesį finansams, kurį patvirtina daugiausiai balsų surinkęs malonumas netikėtai kišenėje atrasti pinigų (34 proc. paminėjo tarp trijų svarbiausių). Kita išryškėjusi tendencija – atsidavimas savo šeimai ir draugams. Tai esą patvirtina 25 proc. lietuvių, tarp trijų svarbiausių malonumų paminėdami dovanos dovanojimą artimam žmogui ir jo nudžiuginimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek mažiau, bet vistiek Lietuvos gyventojams svarbūs gyvenimo malonumai – išgerti šalto alaus ar vyno po sunkios darbo dienos (19 proc. iš trijų svarbiausių), sulaukti pagyrimo ar įvertinimo darbe (18 proc.), gaminti maistą artimiems žmonėms (17 proc.) bei juoktis iki ašarų (17 proc.). Tuo tarpu mažiausiai lietuviams malonu – pamatyti pirmą sniegą, vaikščioti basomis po šlapią žolę, šokti su parašiutu, klausytis savo kūdikio juoko, atsigulti į vėsią, ką tik apvilktą patalynę bei paaukoti pinigų prašantiems išmaldos ar labdarai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiausias skirtumas, pasak bendrovės, išryškėja tarp vyrų ir moterų įvardintų mažųjų gyvenimo malonumų. Svarbiausiu malonumu vyrai tradiciškai įvardino – kišenėje netikėtai atrasti pinigų (38 proc. iš trijų paminėtų) ir išgerti šalto alaus ar vyno po sunkios darbo dienos (34 proc.). Taip pat lietuviams vyrams malonumo suteikia pagyrimas ir įvertinimas darbe (21 proc.), mėgstamos muzikos klausymas, vairuojant automobilį (19 proc.) bei linksmybės iki paryčių (17 proc.).

Tuo tarpu moterų įvardinti malonumai labai gerai atskleidžia jų pagrindinius skirtumus nuo vyrų. Apklausos duomenimis, labiausiai moteris džiugina maudymasis jūroje karštą dieną (28 proc.) ir maisto gaminimas artimiems žmonėms (27 proc.). Taip pat lietuves pamalonina apsipirkinėjimas rūbų parduotuvėje (23 proc.), juokas iki ašarų (22 proc.) bei svorio numetimas (19 proc.).

REKLAMA

Tyrimo metu taip pat atsiskleidė didmiesčių ir kaimo gyventojų vertybių skirtumai. Didžiuosiuose Lietuvos miestuose gyvenantys žmonės kaip svarbiausią malonumą paminėjo maudymąsi jūroje karštą dieną (31 proc.), kai tuo tarpu kaimų gyventojams daugiausiai malonumo suteikia netikėtas pinigų atradimas kišenėje (39 proc.).

Tyrimą, kurio metu buvo apklausta 990 Lietuvos gyventojų nuo 15 iki 74 metų amžiaus, šių metų birželio 15 – 22 dieną atliko bendra Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovė „Baltijos tyrimai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų