REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po vienos poilsio dienos (trečiadienį), šiandien prestižiškiausios Prancūzijos ir pasaulio dviračių lenktynės „Tour de France“ išriedės į trečiąją savaitę, kuri jau šį sekmadienį iškilmingai pasibaigs Prancūzijos sostinėje, Paryžiuje.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį savo atvykimu lenktynes pagerbs Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarcozy, kuris, kaip ir daugelis prancūzų, yra prisiekęs „Tour de France“ lenktynių aistruolis.

REKLAMA

Prezidentas dalyvaus 17 etapo „Pau – Col du Tourmalet“ (174 km) antroje dalyje ir pasveikins etapo nugalėtoją.

Prancūzų pergalės etapuose

Trumpai priminsime, kad pirmąjį Pirėnų kalnų etapą (14 etapas) laimėjo prancūzų atstovas iš „Ag2r“, o 15-16 etapuose net dukart pergales šventė „BBox“ komandos atstovai.

Prancūzų dviratininkai savo sirgaliams padovanojo iš viso 6 etapų pergales (2 ir 7 etape – Sylvain Chavanel/„Quick Step“, pažymint ir dukart laimėtus lenktynių lyderio marškinėlius, 9 etape – Sandy Casar/„Francaise des Jeux“, 14 etape – Christophe Riblon/„Ag2r“).

REKLAMA
REKLAMA

Lyderių 10-tukas – be prancūzų

„Tour de France“ lenktynių direktorius Christianas Prudhomme išreiškė susižavėjimą tautiečių iškovotomis etapų pergalėmis, tačiau pasigedo prancūzų atstovų bendrosios įskaitos lyderių 10-tuke sakydamas, kad „taip dar nėra buvę Turo istorijoje“.

31-erių metų Johnas Gadret („Ag2r“) yra vienintelis prancūzų atstovas, patekęs į pirmąjį 20-tuką (+14 min. 24 sek.).

Ši pozicija būtų ganėtinai garbinga, jei ne antrajame Pirėnų kalnų etape (15 etapas) J. Gadret atsukta nugara savo komandos draugui Nicolas Roche, kuris pradūrė padangą, likus 6,5 km iki Le Port de Bales (aukščiausia kat.) viršūnės, ir prašė jo pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prancūzų „Lance'as Armstrongas“

Tiesa, verta pasidžiaugti, kad amerikiečio Lance'o Armstrongo vienmetis, 39-erių metų prancūzas Christophe Moreau („Caisse d'Epargne“), dalyvaujantis 15-ame ir paskutiniame „Tour de France“, šiemet demonstruoja vis dar aukštą sportinį pasirengimą ir su dviračių sportu žada atsisveikinti aukštai pakelta galva.

Antrąją savaitę, po trečio Pirėnų kalnų etapo (16 etapas), Ch. Moreau užėmė 23 vietą (+27 min. 54 sek.) bendroje įskaitoje, kurioje sekantys po prancūzo eina australų ir pasaulio čempionas Cadelis Evansas („BMC Racing“) ir legendinis Lance'as Armstrongas („RadioShack“).

Kalnų įskaitoje 39-erių metų prancūzas 15 taškų nusileidžia 31-erių metų Antony Charteau („BBox“). Tiesa, su pastaruoju savo ateitį išreiškė norą susieti amerikiečių komanda „RadioShack“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų