REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reaguodamas į Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) išplatintą pranešimą, jog „Vilniaus vandenys“ ignoruoja prašymus dėl dokumentų pateikimo, uždarosios akcinės bendrovės „Vilniaus vandenys“ generalinio direktoriaus pavaduotojas administraciniam padaliniui Rimantas Šerkšnas paaiškina susidariusią situaciją.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmadienį įmonėje buvo atvykęs VPT tarnybos laikinai einantis direktoriaus pareigas Žydrūnas Plytnikas bei kiti atstovai, kurie atvykimo metu išreiškė žodinį pageidavimą paimti visų turimų bendrovės 2006-2008 metų su viešaisiais pirkimais susijusių dokumentų originalus. Tą dieną VPT atstovai buvo vizualiai supažindinti su visais turimais dokumentais, apsilankyta įmonės archyve“, - teigia R. Šerkšnas.

REKLAMA

Atsižvelgdama į šį prašymą, bendrovė teigia raštu pateikusi atsakymą, jog visi nurodyti dokumentai patvirtina bendrovės ūkines operacijas bei turėtas sąnaudas, ir tik šių dokumentų pagalba bendrovė gali įrodyti patirtų sąnaudų pagrįstumą bei teisėtumą valstybės ir savivaldybės institucijoms, turinčioms teisę tikrinti bendrovės ūkinę-finansinę veiklą. Dėl to bendrovė teigia visiškai atsakanti už šių ypatingos svarbos dokumentų saugumą. Buvo aptarta galimybė dokumentų nuorašus pateikti veliau.

REKLAMA
REKLAMA

„Vilniaus vandenys“ taip pat pateikė VPT alternatyvias dokumentų tikrinimo galimybes atvykstant į bendrovę ir tikrinant dokumentaciją vietoje arba padarant dokumentų nuorašus. Abiem atvejais reikalingas raštiškas VPT direktoriaus įsakymas. Kitaip bendrovė esą negali užtikrinti paimtų dokumentų saugumo, nes galimo dokumentų dingimo atveju nebus įmanoma identifikuoti juos pagal surištų bylų pavadinimus.

Bendrovės tikinimu, nei VPT tarnybos nuostatai, nei VPT įstatymas, nei kiti LR teisės aktai nenumato pareigos VPT ar kitai kompetetingai institucijai žodžiu paprašius pateikti dokumentų originalus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Primename, jog „Vilniaus vandenims“ informavus VPT, jog bendrovė dėl dokumentų trūkumo negali pateikti informacijos apie įmonės vykdytus viešuosius pirkimus nuo 2006 metų, ūkio ministras D. Kreivys kreipėsi į Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją (VKEKK) su prašymu priimti neigiamą sprendimą dėl šios bendrovės paslaugų kainų kėlimo.

Pasak jo, norėdama didinti įkainius, bendrovė turi įrodyti, jog nuolatiniai viešųjų pirkimų pažeidimai neturėjo įtakos bendrovės sąnaudoms ir paslaugų kainai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų