REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos valstybės sekretorius Algimantas Rimkūnas vasario 28 dieną Reikjavike su Islandijos užsienio reikalų ministerijos valstybės sekretoriumi Gretaru Maru Sigurdssonu aptarė Lietuvos ir Islandijos dvišalių politinių ir ekonominių santykių plėtrą.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikime taip pat pasikeista nuomonėmis apie aktualius saugumo politikos klausimus, bendradarbiavimą Jungtinėse Tautose ir kitose tarptautinėse organizacijose, rašoma URM pranešime.

REKLAMA

Ypatingą dėmesį Lietuvos ir Islandijos diplomatai skyrė efektyvaus diplomatinės tarnybos veiklos organizavimo, personalo vadybos, administravimo, finansų valdymo klausimams aptarti.

Islandijoje, kuri pirmoji pripažino atkurtą Lietuvos nepriklausomybę, gyvena tik kiek daugiau kaip 300 tūkst. gyventojų, tačiau šalis turi gerai išplėtotą diplomatinės tarnybos tinklą. Visame pasaulyje Islandijos interesus, ypač verslo srityje, gina ambasados, atstovybės prie tarptautinių organizacijų ir konsulatai, vadovaujami karjeros diplomatų ar garbės konsulų.

Islandijoje veikia du garbės konsulų vadovaujami Lietuvos konsulatai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų