• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galutiniai šių metų pasėlių deklaravimo duomenys

Kaip informuoja VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro generalinio direktoriaus pavaduotoja Birutė Martuzevičiūtė, iš viso šiemet pateiktos 172 065 paraiškos, bendras įbraižytų laukų skaičius siekia 1 136 607, bendras deklaruotas plotas –2 687 269,59 ha. Vidutinis deklaruotų pasėlių plotas – 15,62 ha.

REKLAMA
REKLAMA

2009 m. bendras pareiškėjų skaičius siekė 176 719, deklaruotas plotas – 2 653 564,09.

Kaip jau informuota, liepos 12-oji buvo paskutinė diena, kada pareiškėjai dar galėjo pateikti paraišką gauti tiesiogines išmokas už žemės ūkio naudmenų ir pasėlių plotus, atskirąsias tiesiogines išmokas už baltąjį cukrų ir paramą už plotus pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos priemones.

REKLAMA

Pagrindinis pasėlių deklaravimas baigėsi birželio 15 dieną, o vėliau teikiamos paraiškos buvo laikomos pateiktomis pavėluotai. Per pagrindinį pasėlių deklaravimą, kuris baigėsi birželio 15 dieną, buvo priimtos 163 463 paraiškos, įbraižyti 1 085 176 žemės ūkio naudmenų ir pasėlių plotai, deklaruota 2 616 954,85 ha ploto.

Po birželio 15 d. Lietuvoje kasdien vidutiniškai buvo priimama apie 1 100 paraiškų. Šiemet pavėluotai, t.y. nuo birželio 16 iki liepos 12 d. darbo pabaigos, dar pateikta 8 716 paraiškų.

REKLAMA
REKLAMA

Priimant paraiškas šiais metais buvo pritaikyta daug naujovių. Pagrindinė naujovė – visi deklaruojami žemės ūkio naudmenų ir pasėlių laukai buvo įbraižomi elektroniniu būdu. Savivaldybėse, kuriose 2009 metais šiuo būdu buvo įbraižyta daug laukų, paraiškos buvo priimamos sklandžiau negu tose savivaldybėse, kuriose elektroninis įbraižymas šiemet buvo naujiena.

VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras informavo, kad ypač gerai paraiškų priėmimo darbą organizavo Alytaus, Anykščių, Radviliškio, Marijampolės, Skuodo, Varėnos, Vilkaviškio, Šilalės, Šakių savivaldybių žemės ūkio skyrių darbuotojai. Po šių metų šimtaprocentinio elektroninio laukų įbraižymo kitais metais deklaravimas bus paprastesnis visų savivaldybių darbuotojams.

Siekiant sumažinti administracinę naštą, šiais metais elektroniniu būdu pateikti paraiškas galėjo ir patys pareiškėjai, kuriems sudaryta galimybė prie Paraiškų priėmimo informacinės sistemos jungtis per elektroninę bankininkystę. Per visą deklaravimo laikotarpį pasėlių laukus elektroniniu būdu patys įbraižė ir paraiškas užpildė 1 411 pareiškėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų