REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas Valentinas Mazuronis kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą, tikėdamasis išsiaiškinti, ar Vilniaus miesto savivaldybės ketinimas neskelbiant viešo konkurso pasamdyti konsultantus šilumos ūkio pertvarkymui nepažeidžia įstatymų.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybė ir AB „Vilniaus šilumos tinklai" savo nuožiūra konsultantais pasirinko advokatų kontorą „Bernotas & Dominas Glimstedt" bei patys nustatė jiems atlygį – 100 tūkst. litų. Anot Seimo nario, tokie Vilniaus miesto savivaldybės veiksmai kelia rimtų abejonių, nes kalba eina apie nepagrįstą valstybės ir vilniečių lėšų naudojimą.

REKLAMA

„Nepavykus Vilniaus šilumos tinklus atiduoti „Rubikonui", pratęsiant nuomos sutartį, Vilniaus meras Vilius Navickas tvirtai siekia tai padaryti kitokiu būdu – organizuodamas tariamą investicijų konkursą. Vilniaus miesto mero tikslas vienas - bet kokia kaina atiduoti Vilniaus šilumos ūkį „Rubikonui". Tai jis stengiamasi padaryti kuo galima greičiau, nepaisydamas nei įstatymų, nei teisėtumo", – teigė Valentinas Mazuronis

V. Mazuronis tikisi, kad Viešųjų pirkimų tarnyba išsiaiškins šio projekto teisėtumą, nedelsiant sustabdys tolesnį jo vykdymą ir užkirs kelią galimai korupcijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų