• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Išjunk Šviesą“ lyderis Airijoje susirgo regbio liga

Prieš kelias dienas iš Airijos grįžusios grupės „Išjunk Šviesą“ lyderis Valdas Burnys juokdamasis prisimena viešnagės pradžią. „Vos išlipau iš lėktuvo, o prieš akis – palmės. Dar vienas žingsnis ir slystelėjau, įlipęs į šuns „kakuktį“. Gerai, kad buvau išgėręs 200 gramų degtinės, tik tai matyt ir padėjo man išsilaikyti ant kojų“, - juokėsi muzikantas.

REKLAMA
REKLAMA

Per viešnagę Airijoje grupė surengė tris koncertus ir turėjo nemažai laiko  susipažinti su airių gyvenimo ypatybėmis. „Didžiausias nusivylimas – maistas. Kur tik bepasisuksi, visur sumuštiniai. Absoliutus sumuštinių kultas. Keisčiausia buvo matyti, kai airės, susėdusios ant suoliuko, šalia pasistato lėkštę su sumuštiniais, o šalia jų dar paberia bulvių traškučių. Dar viena blogis – modifikuota mėsa. Užvalgius jos, net silpna pasidarydavo. Tad mus gelbėjo degtinė ir viskis, žinoma, sveiko proto ribose“, - linksmai pasakojo V.Burnys. Kur kas geresnį įspūdį nei maistas, jam paliko Airijoje sutikti tautiečiai. „Pasikalbėjus su jais tampa aišku, kad be reikalo dejuojame apie totalią emigraciją. Žmonės nusiteikę padirbėti svečioje šalyje kelerius metus, užsidirbti, grįžti namo, ir užsienyje uždirbtas santaupas „įdarbinti“ Lietuvoje, - pasakojo muzikantas. – O Airijoje, jei tik neblogai moki anglų kalbą ir esi imlus, užsidirbti gali tikrai neblogai“. Pasak Valdo, airiai pasitaikius progai, būtinai pažymi, kad vos ne kas antras šalies gyventojas yra muzikantas. „Iš tiesų, ten groja labai daug žmonių, yra gausybė grupių, tad jei nori nors kiek prasimušti, turi įveikti nemažą konkurenciją.  Garsiausia Airijos grupė U2 ir Bono yra absoliutūs dievai. Rengiamos net specialios ekskursijos po legendinių muzikantų vietas. Tačiau viskas turi savo ribas – kai gidai stabteli ir sako: „Štai čia Bono surūkė cigaretę“, to jau per daug“, - juokėsi „Išjunk Šviesą“ lyderis.

REKLAMA

Iš Airijos Valdas parsivežė ir virusą – jis susirgo regbio liga. „Oro uoste išvydęs plakatus, iš kurių žvelgė baisiausi regbininkų snukiai su iš burnos virstančiomis dantų apsaugomis, net nusipurčiau. O paskui, viešbutyje per televizorių žiūrėdamas regbio varžybas, pajutau, kad šis tvirtai sudėtų vyrukų sportas man visai mielas“, - įspūdžiais iš Airijos dalinosi V.Burnys.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų