• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rygos zoologijos sodo darbuotojai, besidomintys Pietų Afrikos Respublikoje vykstančiu pasaulio futbolo čempionatu, po ilgų stebėjimų galiausiai įminė aštuonkojo orakulo Paulio, tiksliai atspėjančio rungtynių nugalėtojus, paslaptį, informuoja „Mixnews“.

REKLAMA
REKLAMA

Rygos zoologijos sodo darbuotojai į visus Vokietijos akvariume gyvenančio aštuonkojo spėjimus žiūri skeptiškai: jų nuomone, aštuonkojį pasirinkti vieną ar kitą dėžutę su maistu su prie jos pritvirtinta vienos ar kitos šalies vėliava verčia atkaklus dresuotojų darbas. Manoma, kad Vokietijos zoologijos sodas Paulio pagalba tiesiog daro sau labai gerą reklamą.

REKLAMA

Nors Rygos zoologijos sode aštuonkojis ir negyvena, jo darbuotojai nusprendė atskleisti Paulio išminties ir intuicijos paslaptį ir internetiniam portalui „Diena“ pareiškė, kad aštuonkojai yra labai protingi, skiria spalvas bei juos galima visai neblogai išdresiruoti.

Aštuonkojo dresiravimo procesas vyksta maždaug taip: likus dienai iki „stebuklingojo spėjimo“, į vieną iš dviejų maisto dėžučių, ant kurių klijuojamos futbolo rungtynių varžovų vėliavos, dresiruotojas įdeda sliekų, o kitą palieka tuščią. Kitą dieną aštuonkojis net negalvoja ieškoti maisto dėžutėje, kuri dieną prieš tai buvo tuščia. Be to, dėl aštuonkojo gebėjimo skirti spalvas Paulis gali atsiminti „reikiamą“ vėliavą.

„Man kyla tik du klausimai: ar dėžutė, iš kurios aštuonkojis ima maistą, visada būna toje pačioje vietoje ir ar egzistuoja kokie nors nepastebimi ženklai, kuriuos skirti dresuotojas išmoko aštuonkojį“, – teigia Rygos zoologijos sodo atstovas Marius Lielkalnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų