REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 1 d. Vilniuje, „Piano.lt“ kiemelyje, įvyko naujo Alinos Orlovos albumo „Mutabor“ pristatymo koncertas. Po atviru dangumi įrengtoje scenoje fenomenali Lietuvos atlikėja ir muzikantų grupė pasirodė sulaukusi visiškos tamsos ir ją atsekusių šikšnosparnių.

REKLAMA
REKLAMA

Koncertas – sakralioje vienuolyno aplinkoje

Pasiklausyti dvejus metus brandinto albumo dainų į erdvų pranciškonų vienuolyno kiemą susirinko apie 600 žmonių. Pusantros valandos trukusį koncertą A. Orlova pradėjo dainomis iš savo debiutinio albumo „Laukinis šuo dingo“ ir vėliau perėjo prie naujų kūrinių.

REKLAMA

Kitokiu skambesiu, naujais muzikiniais ieškojimais ir kartais daugiau gaivališkos jėgos turinčiu vokalu išsiskiriantis albumas sykiu yra aliniškas ir lengvai atpažįstamas - jaudinantis, trapus, kaip ir pati per koncertą prie balto fortepijono įsitaisiusi mažakalbė atlikėja. „Aš nemoku šnekėti, man labiau sekasi dainuoti“, – susirinkusiesiems sakė A. Orlova. Albumą „Mutabor“ ji vadina virsmu, kuriame aiškiai justi ir ankstesnių jos dainų stilistika, ir jau matyti tolesnė kūrybos kryptis.

REKLAMA
REKLAMA

Virsmą, A. Orlovos kūrybos sąsajas su magija žymi ir albumo pavadinimas „Mutabor“. Iš Vilhelmo Haufo (Wilhelm Hauff) pasakos „Kalifas gužas“ pasiskolintas žodis „mutabor“ yra burtažodis, leidžiantis žmogui pasiversti gyvūnu. Daugelis šį burtažodį puikiai atsimena iš V. Haufo pasakos motyvais sukurto, sovietmečiu rodyto animacinio filmuko, kuriame paukščiu pasivertęs kalifas pamiršo magiškų galių turintį žodį ir galėjo prarasti žmogiškąjį pavidalą amžiams.

Muziką papildė vaizdo novelės

A. Orlovos programos naujovė – šįsyk scenoje atlikėja pasirodė kartu su grupe muzikantų (Simas Butavičius – smuikas, Aurimas Driukas – gitara, okulėlė ir kiti). A. Orlovos dainas papildė prie pat scenos sumontuotame milžiniškame ekrane rodomi dokumentiniai filmai socialine tematika. A. Orlovos draugai šias nespalvotas kino noveles filmavo senų žmonių prieglaudose, kalėjimuose ar tiesiog gatvėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie naujojo A. Orlovos albumo prisidėjo ir jos draugas Ignas Maldžiūnas – albumas iliustruotas jo fotografijomis. I. Maldžiūnas dalyvavo pirmajame „Mutabor“ pristatymo koncerte – stebėjo jį kartu su publika. Vėlyvą vakarą (koncertas prasidėjo apie 22.30 val.) į pranciškonų vienuolyno kiemą susirinko daug žinomų meno, muzikos ir pramogų pasaulio atstovų. Tarp jų – žurnalistas, muzikantas Arnoldas Lukošius, dizaineris Aleksandras Pogrebnojus su drauge Salomėja Marcinkevičiūte, verslininkas Saulius Samėnas, prodiuserė Ulijana Kim, režisierius Kristijonas Vildžiūnas, prodiuseris Martynas Tyla, dainininkė Taja su draugu, stilistė Eglė Mickevičienė ir kiti.

REKLAMA

Užsienyje A. Orlova dainuoja dažniau

Iš Visagino kilusi, prieš dvejus metus muzikinę karjerą pradėjusi A. Orlova laikoma viena įdomiausių atlikėjų Lietuvoje. 22 metų dainininkė pati kuria dainų muziką ir žodžius lietuvių, rusų ir anglų kalbomis. Pirmasis jos albumas Lietuvoje parduotas 10 tūkst. egzempliorių tiražu ir tapo auksiniu. Šiuo metu jos debiutiniu albumu „Laukinis šuo dingo“ prekiaujama Suomijoje, Švedijoje ir Norvegijoje, taip pat Prancūzijoje ir Rusijoje, Ukrainoje, o artimiausiu metu jį bus galima įsigyti ir Didžiojoje Britanijoje.

Užsienio šalyse dažniau nei Lietuvoje koncertuojanti atlikėja prieš kelias savaites sugrįžo iš koncertų ciklo po Europos šalis. Pasiklausyti A. Orlovos į jaukias kamerines sales publika rinkosi Prancūzijoje, Sankt Peterburge, Belgijoje, Rusijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų