• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras pensijų kompensavimo pradžią regi už kelerių metų

Premjeras Andrius Kubilius sumažintų pensijų kompensavimo pradžią regi ne anksčiau nei po kelerių metų. „Jeigu viską pavyks iki to laiko sutvarkyti su ekonomika ir finansais, po kelerių metų, apie 2013-2014 metus, pradėjus kompensavimą, mes manome, kad kompensavimas turėtų vykti tokiu būdu, kad senatvės pensijos augtų sparčiau nei kitos išlaidos. Per apibrėžtą laiką tokios pensijos pasiektų tokį lygį, kuris būtų ne mažiau nei 5 proc. didesnis už tą lygį, kuris buvo iki krizės", - sakė A. Kubilius ketvirtadienį per „Žinių radiją".

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras teigė, kad kompensavimas bus siejamas ir su Konstitucinio Teismo nurodymu, jog pradėti tai daryti galima tik tada, kai yra sukaupta pakankamai lėšų, tai yra, kai baigiasi ypatinga finansinė ekonominė padėtis. Vyriausybė ketina apibrėžti, kokioms sąlygoms esant galėtų būti laikoma, kad tokia padėtis yra pasibaigusi.

REKLAMA

„Po „Sodros" reformos joje neturėtų likti deficito. Perkėlus dalį „Sodros" išlaidų į valstybės biudžetą, jame deficitas neturėtų viršyti 3 proc. bendrojo vidaus produkto. Kaip rodo ir kitų šalių patirtis, tik esant deficitui žemiau 3 proc. ribos, šalies finansai gali būti stabilūs ir turėti aiškesnę perspektyvą", - sakė A. Kubilius.

Dėl pensijų kompensavimo apsispręsti turės ne tik Vyriausybė, bet ir Seimas. Ketvirtadienį Vyriausybė ketina patvirtinti koncepciją, kuri numatys, kada gali būti pradėtas kompensavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų