• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijoje tikimasi, kad šokiruojančios reklamos, skambūs šūkiai ir pakeltos kainos sumažins rusų meilę degtinei.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašoma guardian.co.uk, statistikos duomenimis, kasmet dėl alkoholio Rusijoje miršta apie 0,5 mln. žmonių, dažniausiai – vyrų. Tad tikimasi šokiruojančiomis reklamomis, skambiais šūkiais ir padidintomis degtinės kainomis sumažinti žmonių portaukį šiam gėrimui.

REKLAMA

Jau sukurta reklaminių siužetų serija, kuri transliuojama kiekvieną valandą per Rusijos nacionalinę televiziją. Siužetuose detalizuojama alkoholio kelionė žmogaus organizmu ir parodoma žala. Pavyzdžiui, viename siužete rodoma, kaip alkoholis keliauja rykle, tuomet pasiskirsto po visą organizmą: pasiekia širdį, plaučius, smegenis ir skrandį. Pabrėžiama, kad alkoholis – tarsi tiksinti bomba, kuri gali sprogti kiekvieną akimirką.

REKLAMA
REKLAMA

Reklaminę kampaniją inicijavo Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas. Jis pabrėžia, kad degtinė yra „didžiulė tautos nelaimė“, turinti įtakos mažėjančiam gimstamumui ir gyvenimo trukmei.

Tai jau ne pirma tokio pobūdžio reklaminė kampanija Rusijoje, tačiau ankstesnės esą nebuvo paveikios.

Rusijos vyriausybėje jau svarstoma per artimiausius trejus metus padvigubinti degtinės kainą, t.y. kad butelio kaina siektų apie 200 rublių (maždaug 20 litų) už butelį.

„Degtinė nėra būtina prekė. Ji neturėtų būti pigi“, – praėjusią savaitę pabrėžė Rusijos finansų viceministras Sergejus D. Šatalovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepriklausomos tyrimų agentūros „Romir“ duomenimis, 55 proc. rusų per mėnesį nuperka bent vieną degtinės butelį. Apklausa parodė, kad maždaug 40 proc. vyriškos lyties rusų geria degtinę mažiausiai du ar tris kartus per mėnesį. Daugiausia alkoholio išgeria 46–55 metų amžiaus žmonės: 15 proc. tokio amžiaus žmonių degtinę vartoja bent kartą per savaitę.

Taip pat pastebima, kad neišgalintieji nusipirkti degtinės, dažnai vartoja naminukę.

Sankt Peterburge vykusiame dvyliktame tarptautiniame ekonomikos forume buvo uždrausta vaišinti alkoholiniais gėrimais. Tai buvo pirmasis Kremliaus žingsnis parodant, kad imamasi blaivumo politikos.

Pasak dienraščio „Vedomosti“, degtinė „Putinka“ populiarumu gerokai lenkia degtinę „Medvedeff“.

Parengta pagal guardian.co.uk informaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų