• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Puikios teorinės žinios, praktiniai įgūdžiai - šiomis savybėmis pasižymintys jaunuoliai tapo konkurso „Žemės vaikai 2010" nugalėtojais.

REKLAMA
REKLAMA

Šeduvos žemės ūkio mokykloje įvyko penktasis respublikinis žemės ūkio ir kaimo plėtros profesijų moksleivių konkursas ,,Žemės vaikai 2010", kurį surengė Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) ir Kaimo plėtros profesinių mokyklų asociacija.

REKLAMA

Šis konkursas rengiamas siekiant populiarinti žemdirbiškas profesijas, gerinti kaimo jaunuolių profesinį pasirengimą, praktinius įgūdžius, skatinti jų verslumą, sumanumą, kūrybiškumą, puoselėti tradicijas ir ugdyti etninę kultūrą, atskleisti jų svarbą asmenybės formavimui, tautos kultūrai, informuoja ŽŪM.

Šeduvos žemės ūkio mokyklos bendruomenė padarė viską, kad šventė, kurioje koncertavo moksleivių saviveiklos kolektyvai, ,,mokyklų kiemeliuose“ buvo demonstruojami mokinių techninės – meninės kūrybos darbai, amatai, kulinariniai, floristiniai ir kiti gebėjimai, taptų įsimintinu renginiu visiems dalyviams.Dėl garbingo ,,Žemės dukros“ ir ,,Žemės sūnaus“ vardo varžėsi 11 merginų ir 11 vaikinų, profesijų konkursuose užėmusių prizines I – III vietas. Šie baigiamajame konkurse dalyvaujantys žemės ūkio, technologijų ir verslo mokyklų bei profesinio rengimo centrų mokiniai turėjo atlikti dvi užduotis: visiems bendra teorinė užduotis turėjo 20 klausimų, o praktinę užduotį atlikdami vaikinai pjovė žolę, merginos pynė Joninių vainikus. Teorinė užduotis mokiniams didelių sunkumų nesukėlė – daugelio jų žinios buvo įvertintos 8–7 balais. Tačiau bendrus konkurso rezultatus, ypač vaikinų, lėmė praktiniai įgūdžiai.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijai susumavus teorinės ir praktinės užduoties rezultatus, nugalėtoja tapo ir garbingą nominaciją ,,Žemės dukra“ laimėjo Zarasų žemės ūkio mokyklos moksleivė Oksana Vasiljeva, pademonstravusi puikias teorines žinias ir gražiausiai nupynusi bei pristačiusi Joninių vainiką. Nominacija ,,Žemės sūnus“ buvo suteikta Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus moksleiviui Pauliui Martinkevičiui, geriausiai įvaldžiusiam šienavimo techniką.

Puikiai teorines ir praktines žinias pademonstravo ir Ingrida Maželytė (Bukiškių ŽŪM), Kristina Krigerytė (Joniškio ŽŪM), Rūta Liepytė (VšĮ Kretingos TVM), Giedrė Juškaitė (VšĮ Daugų TVM), Agnė Vasiliauskaitė (Panevėžio MRTM), Ramūnas Venckus (Plungės TVM), Svajūnas Žilinskis (Mažeikių PM) Saulius Šambrauskas (Joniškio ŽŪM), Deimantas Bartusevičius (Aukštadvario ŽŪM), Martyns Šakaitis (Kauno MPT), Justas Markevičius (Kaišiadorių TVM) ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkurso organizacinio komiteto pirmininkas ir globėjas žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius, sveikindamas konkurso dalyvius ir laureatus, džiaugėsi, kad šie moksleiviai teisingai pasielgė pasirinkdami žemdirbio profesiją, nes kaimui, jo plėtrai būtini jauni išsilavinę žmonės. Lietuvos žemes ūkis sparčiai modernėja ir darbui su sudėtinga technika kaip niekada reikalingas gabus jaunimas.

Šventės laureatus juosdamas konkurso atminimo juostomis, ministras ragino ir toliau saugoti šimtmečiais puoselėtas lietuviškas kaimo tradicijas, papročius ir perduoti juos kitoms kartoms. Ministras taip pat akcentavo, kad tokių renginių, turinčių didelę svarbą jaunuolių profesiniam pasirinkimui, turėtų būti daugiau. K.Starkevičius pažadėjo, kad po dvejų metų vyksiančioje šventėje bus kviečiami dalyvauti ir Lietuvos ūkininkai, kad tarp būsimų darbdavių ir jaunimo užsimegztų artimesni ryšiai.

Nugalėtojams ir I–III vietų laimėtojams ministras įteikė padėkos raštus, piniginius prizus ir albumus ,,Neregėta Lietuva“. Žemės ūkio ministerijos padėkos raštus, šventės rėmėjų dovanas gavo ir visi kiti konkurso dalyviai bei mokyklų bendruomenės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų