• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis šeštadienį pasveikino namų arešte laikomą Mianmaro opozicijos lyderę ir Nobelio premijos laureatę Ong San Su Či (Aung San Suu Kyi) 65-ojo gimtadienio proga.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras išsiųstame laiške pažymėjo, kad šiuo metu Demokratijų bendrijai vadovaujanti Lietuva remia Ong San Su Či kovą už žmogaus teises Mianmare ir ragina šios šalies režimą suteikti jai laisvę.

REKLAMA

"Nors negalite švęsti savo gimtadienio laisvėje, tačiau laisvės neuždarysi. Tūkstančiai pavergtų žmonių jūsų šalyje tiki laisve ir didžiuojasi jūsų drąsa ir asmeniniu indėliu kovoje už žmogaus teises", - sakoma A. Ažubalio sveikinime, kurį cituoja Užsienio reikalų ministerija.

Jame taip pat primenamas Demokratijų bendrijos pareiškimas, kuriame Mianmaro režimas paragintas nedelsiant paleisti Ong San Su Či ir kitus politinius kalinius, pradėti politinį dialogą su demokratine Mianmaro opozicija ir tautinių mažumų atstovais siekiant tautinio susitaikymo, demokratinių reformų pradžios ir laisvų bei skaidrių visuotinių rinkimų.

REKLAMA
REKLAMA

Mianmaro opozicijos lyderė didžiąją dalį laiko per pastaruosius porą dešimtmečių praleido namų arešto sąlygomis. Šiuo metu jai taip pat skirtas namų areštas buvusioje Mianmaro sostinėje Jangone.

1991 metais Nobelio taikos premija apdovanota Ong San Su Či yra viena geriausiai žinomų pasaulio politinių kalinių ir vienintelė pasaulyje kalinama Nobelio taikos premijos laureatė.

Demokratijų bendrijai, vienijančiai demokratinę santvarką puoselėjančias ir ją dar tik kuriančias valstybes, Lietuva pirmininkauja iki 2011 metų birželio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų