• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien nuo 17 val. Vilniuje, prie Baltojo tilto Europos savanorių tarnybos asociacija “Saltes" pradeda švęsti 5-ąjį gimtadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Čia tiesiai iš buvusių savanorių lūpų bus galima išgirsti autentiškas patirtis, kaip jiems sekėsi, ką jie savo savanorystės metu nuveikė, ką patyrė ir kodėl visi sutartinai kartoja, kad savanorystė Europos savanorių tarnyboje buvo pats nuostabiausias laikas, nors už darbą niekas pinigų nemokėjo. Taip pat savo patirtimi dalinsis ir iš užsienio atvykę savanoriai. Papasakos, ką jie čia veikia.

REKLAMA

Savanoriai kviečia visus prisijungti prie įspūdingos muilo burbulų pūtimo, gėlių pynimo, piešimo ant žolės, žongliravimo, EKO piniginių gamybos iš “Tetra pakų", stalo žaidimų šventės.

Gimtadienio svečius akustine muzika džiugins jaunimo centro “SALTES" gitaristai bei mokytojai – savanoriai! O koks gimtadienis be torto?! Svečių laukia su meile keptas pyragas ir arbata!!! Jauni žmonės nors kartą savo kailiu patyrę, ką reiškia būti savanoriu tiesiog įgyja tam priklausomybę.

REKLAMA
REKLAMA

“Paskutinį kartą užverdama šio centro duris, galiu pasakyti, kad gražiausius savo gyvenimo metus praleidau kaip savanorė",– sako Raminta.

“Mano apsisprendimas savanoriauti išties buvo spontaniškas. Baigiau bakalaurą, o ką studijuoti magistrantūroje – nebeįsivaizdavau... Pavargau nuo rutinos ir įtampos... Net mėgiamas darbas apkarto...", - pasakoja pusantrų metų Vokietijoje savanoriavusi Vilma.

“Dažnai žmonės klausia – kodėl savanorystė? Atsakau – reikėjo. Reikėjo laiko pailsėti, iš šalies peržvelgti savo gyvenimą, suprasti, kas esu ir ką iš tiesų noriu veikti. Yra, kas nesupranta, kaip galima mesti mokslus ir „prarasti“ metus! Tokiems atsakau – ką jūs žinote? ", - Živilė daugiau nei pusmetį savanoriavusi Olandijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie organizaciją:

Europos savanorių tarnybos asociacija „SALTES“ buria žmones, kurie savanoriavo pagal ES programą „JAUNIMAS“ ar kitas tarptautines programas.

Prieš septynerius metus iš užsienio sugrįžę savanoriai, netilpdami savyje nuo patirtų įspūdžių ir beribio noro tęsti pradėtą veiklą patys sau metė iššūkį Lietuvoje kurti ex-savanorių asociaciją “Saltes". Nors entuziazmo buvo daug, tačiau graži idėja kuriam laikui prigeso, nes organizacijos įregistravimui pritrūko lėšų.

Tačiau po metų organizacijos idėja atgimė iš naujo. Prie “Saltes" kūrimo prisidėjo dar daugiau buvusių savanorių. Ir lygiai prieš 5 metus Europos savanorių tarnybos asociacija „Saltes“ įregistruota registrų centre! Šiandien Vilniuje esantis Jaunimo centras atviras jaunuoliams, kurie ne tik ieško, kaip praleisti laisvalaikį, bet ir nori įgyvendinti savo idėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų