• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kirgizija grasina uždaryti JAV karinę bazę

Laikinasis Kirgizijos vicepremjeras Azimbekas Beknazarovas pareiškė, kad yra svartstoma galimybė uždaryti Kirgizijoje veikiančią JAV karinę bazę, jei Didžioji Britanija nesutiks išduoti sulaikyto nuverstojo prezidento Kurmanbeko Bakijevo sūnaus Maksimo. M. Bakijevas yra kaltinamas finansiniais nusikaltimais ir Kirgizijoje kilusių neramumų organizavimu.

REKLAMA
REKLAMA

Po balandį šalyje įvykusio perversmo laikinoji Kirgizijos vyriausybė paskelbė M. Bakijevo paiešką. Nuversto prezidento sūnus neseniai buvo sulaikytas Didžiojoje Britanijoje. Kirgizijos laikinoji valdžia aiškina, kad būtent M. Bakijevas finansavo šalies pietuose kilusius neramumus.

REKLAMA

A. Beknazarovas teigia, kad tokiu atveju, jei Kirgizijos prašymas išduoti sulaikytąjį bus atmestas, tai JAV karinės bazės šalyje nebeliks. Kiti laikinosios vyriausybės nariai tokio A. Beknazarovo pareiškimo nekomentavo.

JAV karinė bazė Kirgizijoje veikia nuo 2001 metų. Bazė yra įkurta Manaso tarptautiniame oro uoste. Iš Manaso bazės amerikiečiai teikia paramą Afganistane kovojantiems kariams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų