• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėjų garbės teismas papeikimais nubaudė Varėnos rajono apylinkės teismo teisėją Eugenijų Mačiulaitį ir Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėją Violetą Balčiūnienę.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimus jų drausmės bylose Teisėjų garbės teismas paskelbė pirmadienį.

Varėnos rajono apylinkės teismo teisėjo E. Mačiulaičio drausmės byloje Teisėjų garbės teismas konstatavo, kad teisėjas, laiku nesurašydamas teismo sprendimo civilinėje byloje ir neužtikrindamas byloje dalyvaujančio asmens teisės gauti teismo sprendimo nuorašą iš karto po jo paskelbimo, aplaidžiai atliko teisėjo pareigas, pažeidė Teisėjų etikos kodekso nuostatas ir taip pažemino teisėjo vardą bei pakenkė teismo autoritetui.

REKLAMA

Teisėjų garbės teismas nusprendė pareikšti teisėjui E. Mačiulaičiui papeikimą.

Teisėjos V. Balčiūnienės drausmės byloje Teisėjų garbės teismas konstatavo, kad teisėja, nagrinėdama baudžiamąsias bylas, sistemingai nesilaikė nustatytų terminų, keletą kartų nesiėmė visų įmanomų priemonių, kad įvyktų teismo posėdis, nepakankamai kontroliavo posėdžių sekretorės darbą, surašant nuosprendžius buvo neatidi ir nerūpestinga, rašymo apsirikimus taisė pažeisdama procesines jų taisymo taisykles, padarė kitų pažeidimų.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjų garbės teismas mano, kad padarydama šiuos pažeidimus, teisėja pažeidė Teisėjų etikos kodekso nuostatas, pažemino teisėjo vardą bei pakenkė teismo autoritetui. Teisėjų garbės teismas atsižvelgė į tai, kad teisėja pripažino padarytus pažeidimus, dėl jų gailisi, anksčiau nėra bausta drausmine tvarka.

Teisėjų garbės teismas priėmė sprendimą pareikšti teisėjai V. Balčiūnienei griežtą papeikimą.

Teisėjų garbės teismo sprendimai per dešimt dienų gali būti skundžiami Aukščiausiajam Teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų