REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjus vasaros karsčiams dauguma merginų nori sulieknėti. Bet kaip greitai atsikratyti nereikalingų kilogramų? Sportuoti? Derinti mitybą? Nevalgyti? O galbūt vartoti lieknėjimo tabletes? Apie pastarąsias sklinda įvairios kalbos.

REKLAMA
REKLAMA

Vieni teigia, jog tai yra tarsi narkotinės medžiagos, kurios žaloja organizmą. Medikai beveik vieningai sutaria, jog liekninamosios tabletės yra itin kenksmingos sveikatai bei nervų sistemai. Vis tik nepaisydamos medikų perspėjimo merginos ryžtasi išbandyti pastarąsias tabletes.

REKLAMA

Gatvėje apklaustos merginos (ir ne tik) buvo gan atviros. Liekninamąsias tabletes vartojo anaiptol ne viena! Kai kurie atsakymai iš tiesų nustebino.

Laura M., 17 m.

„Aš esu itin skeptiškai nusiteikusi liekninamųjų tablečių atžvilgiu. Juk tai grynų gryniausi nuodai! Nejau žmonės visai neturi smegenų? Absurdas! Sportas, taisyklinga mityba – tai pagrindas norint numesti papildomus kilogramus. Jokių liekninamųjų negėriau, negeriu ir negersiu!“ – kategoriškai kalbėjo Laura.

REKLAMA
REKLAMA

Jonė T., 20 m.

„Esu bandžiusi gerti tokio pobūdžio tabletes. Man nepatiko. Blogai jaučiausi. Buvo labai silpna. Išgėriau porą tablečių ir likusią pakuotę atidaviau mamai. Ji norėjo numesti svorio. Mano mama jokio pašalinio poveikio nejautė.

Ji per du mėnesius numetė 12 kg! Aš manau, liekninamųjų tablečių poveikis yra labai individualus. Kai kuriems žmonėms pavyksta, nejaučiant jokio pašalinio poveikio, greitai ir sėkmingai numesti svorio. Tuo tarpu kiti patiria tikrą siaubą. Pasirinkimo laisvė...“ – svarstė mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dalia T., 19 m.

„Gėriau liekninamąsias tabletes apie pusmetį. Pavyko numesti net 20 kg! Esu labai laiminga ir „žiauriai“ patenkinta. Kam kankintis sporto salėje, jei kilogramų galima atsikratyti daug greičiau?! Įvairios dietos yra pramanai kvailiams. Jei aš šiandien noriu suvalgyti sultingą kiaulienos kepsnį, tai kodėl turėčiau varžyti save?

Juk organizmas pats pasako, ko jis nori... Su tabletėmis viskas paprasčiau... Išgeri ir tiek. Alkio jausmo nejauti jokio. Puiku. Ir svoris krenta taip staigiai, jog net nepajauti!“ – kalbėjo Dalia.

REKLAMA

Monika A., 18 m.

“Didesnio mėšlo nežinau. Koks kvailys gali gerti liekninamąsias tabletes?! Kaip galima taip negerbti savęs? Savo sveikatos? Aukščiausio lygio nesąmonė... Juk visi medikai draudžia gerti tokias tabletes. Juk tai prilygsta lėtai savižudybei.

Daugelyje šalių liekninamosios piliulės yra uždraustos. Ir gerai! Čia juk narkotikai! Tai legalizuokim prostituciją tada! Visi legaliai galės nusipirkti prostitutę ir bus nuostabu... Narkotikai tegul dar plačiau paplinta.

Man šitos liekninamosios tabletės prilygsta iškrypusiai pornografijai. Aš sakau griežtą „ne“ tokioms nesąmonėms“ – įsijautusi kalbėjo Monika.

REKLAMA

Mantas K., 22 m.

„Kiek gėda prisipažinti, bet man teko gerti liekninamąsias piliules. Negaliu sakyti, jog jaučiausi blogai, bet pakylėtai taip pat nesijaučiau. Tapau labai nervingas bei irzlus. Niekada anksčiau toks nebuvau... Sakyčiau, man gerokai „trenkė per galvą“...

Numečiau apie 10 kg! Man tai buvo itin džiaugsminga naujiena. Bet, deja, tie „kilai“ greitai grįžo.. Ir kas man dabar iš to?! Manau, sportuoti yra pats geriausias svorio metimo būdas. Niekas daugiau nepadeda. Viskas yra melas“ – teigė Mantas.

Jonas L., 20 m.

„Jei ir sverčiau labai daug, manau, jokių tablečių negerčiau... Kam viso to reikia?! Pasipuikuoji, jog netekai daug svorio, o po to staiga jis vėl priauga. Negana to, susigadini sveikatą bei nervus. Kažkas iš to uždirba didžiulius pinigus... Gal kokioms „pupytėms“ ir reikia tokių nesąmonių, bet man tikrai ne. Mano mergina irgi prieš tokius lieknėjimo būdus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reikia sportuoti! Visi tokie tinginiai... Geriau sėdės prie televizoriaus su traškučių pakeliu nei nors kiek pajudės... Gal tokiems ir reikia tų tablečių“ – mąstė Jonas.

Birutė V., 23 m.

„Aš esu perfekcionistė visose gyvenimo srityse. Moters kūnas, mano nuomone, turi būti išpuoselėtas bei patrauklus. Juk mes esame silpnoji lytis! Turime save prisižiūrėti, puoselėti bei saugoti. Nekenčių apsileidėlių. Sunku nagus nusilakuoti?

Kojas nusidepiliuoti? Pasportuoti? Pasideginti? Juk malonu iš vyrų gauti komplimentus... Aš šiuo metu kaip tik geriu liekninamąsias piliules. Noriu iki liepos mėnesio atskratyti apie 10 kg! Juk vasaros sezonas! Reikia atrodyti gražiau. Juk tada ir pasitiki savim labiau...

REKLAMA

Nieko blogo aš nematau, jei žmogus nusprendžia vartoti liekninamąsias tabletes. Juk tai yra jo pasirinkimas. Kiekvienas esame savo kūno šeimininkai. Ką norim, tą ir darom...“ – kategoriškai kalbėjo mergina.

Saulė P., 21 m.

„Aš pritarčiau šių tablečių vartojimui tik tuomet, jeigu būtų rimta priežastis, pvz., vestuvės, sveikatos sutrikimai, kurie susiję su viršsvoriu ir pan. Jei žmogus nori sulieknėti, tegul pradeda sportuoti bei sveikai maitintis. Aš, pamenu, norėjau atsikratyti poros kilogramų.

Pradėjau intensyviai sportuoti, valgyti daugiau daržovių bei gerti daugiau vandens. Per mėnesį pavyko numesti apie 7 kg! Man tai buvo didžiulis pasiekimas. Jokių tablečių man nereikėjo.

REKLAMA

Tos tabletės, manau, yra akių dūmimas... Tie žmonės, kurie jas vartoja, yra grynų gryniausios reklamos aukos! Man tokių žmonių tiesiog gaila...“ – teigė Saulė.

Vaida S., 23 m.

„Net negaliu pagalvoti apie tas tabletes. Tai yra didžiausia chemija. Kas sugalvojo tokią nesąmonę? Tokiu būdu yra „plaunami“ žmonių pinigai... Kažkas „kala“ milijonus, o mes tikime tomis pasakomis. Ar ne absurdas?

Mano draugė gerdama tas piliules patyrė persileidimą. Ar dar reikalingi įrodymai, jog jas iš tiesų yra labai nesveika vartoti? Žmonės leidžiasi būti apkvailinami. Kokioje visuomenėje mes gyvename? Juk žmogus nuo gyvulio skiriasi tuo, jog geba mąstyti. O kur čia mąstymas, kai nori sulieknėti gerdama kažkokias tabletes?“ – klausė Vaida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Internete kinždėte knibžda daugybė patarimų, kaip numesti nereikalingus kilogramus. Kuris patarimas yra geriausias? Tokioje daugybėje galima ir „paskęsti“...

Žmonės tapo itin vartotojiški. Kur nebus, jei jiems kiekvieną dieną yra brukama reklama. Žmonės yra raginami nuolat ką nors pirkti. Pasirinkimo laisvė. Kiekvienas tą laisvę turime.

Austėja Jonaitytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų