REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Taline penktadienį vykusiame tradiciniame Baltijos šalių ir Vokietijos užsienio reikalų ministrų susitikime Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis supažindino kolegas su Lietuvos pirmininkavimo Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO) 2011 metais prioritetais ir aptarė Lietuvos pirmininkavimo Baltijos jūros valstybių tarybai rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA

A. Ažubalis pabrėžė, kad, perėmusi pirmininkavimą ESBO, Lietuva sieks toliau tęsti Europos saugumo dialogą (Korfu procesą), ir paragino Europos Sąjungos (ES) valstybes nares laikytis vieningos pozicijos jo atžvilgiu.

REKLAMA

Lietuvos užsienio reikalų ministras pristatė birželio 1-2 dienomis Vilniuje vykusį Baltijos jūros valstybių vadovų susitikimą ir Baltijos jūros valstybių tarybos veiklą.

A. Ažubalis supažindino su Lietuvos požiūriu į ES Baltijos jūros strategiją ir pabrėžė šios strategijos finansavimo užtikrinimo svarbą bei būtinybę suteikti daugiau ES paramos infrastruktūros ir energetiniams projektams regione.

Susitikime taip pat buvo diskutuojama apie energetinį saugumą Europoje, ES ir Rusijos santykius, NATO Strateginę koncepciją ir ES Rytų partnerystės iniciatyvos įgyvendinimą.

Susitikime Taline dalyvavo Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Vokietijos užsienio reikalų ministrai A. Ažubalis, Aivis Ronis, Urmas Paetas (Urmas Paet) ir Gvidas Vestervelė (Guido Westerwelle.

Kitas susitikimas vyks 2011 metais Vokietijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų