• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

M. Ahmadinejadas: Izraelis yra pasmerktas

Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas penktadienį lankydamasis Kinijos Šanchajaus mieste vykstančioje „EXPO“ parodoje pareiškė, kad Izraelis yra pasmerktas. Be to, kliuvo ir JAV prezidentui Barackui Obamai, kuris esą surežisavo visas sankcijas prieš Iraną.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, pačias JT Saugumo Taryboje priimtas sankcijas Irano prezidentas pavaidno bereikšmiu popieriumi. M. Ahmadinejadas apkaltino galingiausias pasaulio valstybes, kad šios nori monopolizuoti atominę technolgiją. Be to, jis teigė, kad naujai priimtas sankcijos realaus poveikio neturės, nes tai tėra JAV retorika, kuria neseks Irano sąjungininkė Kinija.

REKLAMA

„Aš manau, kad prezidentas B. Obama padarė didelę klaidą. Jis žino, kad rezoliucija neturės jokio poveikio. Labai greitai jis supras, kad pasirinko neteisingą žingsnį ir užblokavo kelią geriems santykiems su Irano žmonėmis“ - teigė Irano prezidentas.

Teigiama, kad Kinija, kuri kalba apie siekį užmegzti glaudesnius santykius su Iranu, dėjo visas pastangas, kad JT priimtos sankcijos būtų kuo švelnesnės.

Eilinį kartą M. Ahmadinejadas nepamiršo ir Izraelio. „Akivaizdu, kad JAV nėra nusistačiusios prieš branduolinį ginklą, nes jos turi sionistinį režimą su branduolinėmis bombomis regione. JAV bando išsaugoti sionistinį režimą, tačiau sionistinis režimas neišgyvens. Jis yra pasmerktas“ - kalbėjo M. Ahmadinejadas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų