REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Komentuodamas prezidentės Dalios Grybauskaitės metinį pranešimą, šiandien perskaitytą parlamente, Seimo opozicijos lyderis, Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys teigia esąs nustebęs. Anot jo, apie tai, ką kalbėjo šalies vadovė, nuo pirmųjų Andriaus Kubiliaus vadovaujamos Vyriausybės gyvavimo dienų kalbėjo ir opozicinės partijos, tačiau per tą laiką prezidentė ne kartą nesuabejojo šios Vyriausybės kompetencija ir sugebėjimais tvarkytis šalies viduje.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien prezidentė D. Grybauskaitė kalbėjo apie nesugebėjimą pažaboti emigraciją, įsišaknijusias problemas teisėsaugos srityje, ragino kovoti su korupcija, kvietė nedelsiant imtis struktūrinių reformų ir apgailestavo dėl valdžios strateginio mąstymo ir kryptingumo stokos. Apie tai kiekvieną dieną kalba visa opozicija, ragindama Vyriausybę pagaliau pradėti dirbti. Mes jau supratome, kad A. Kubiliaus vadovaujamas ministrų kabinetas visų šių problemų išspręsti negali, nes yra nepajėgus ir nekompetentingas. Metų metus Darbo partija kalba apie problemas teisėsaugos srityje, juk visa šalis žino apie korupciją teisėsaugoje. Ne kartą raginome pradėti tvarkyti politizuotą teisėsaugą, rengdavome viešas akcijas, teikdavome įstatymų pataisas, tačiau iki šiol niekas taip ir nepajudėjo. Belieka tik pasidžiaugti, kad prezidentė taip pat mato šias problemas ir ruošiasi ryžtingai su jomis kovoti“, — teigia V. Gapšys.

REKLAMA

Darbo partijos pirmininkas, Europos parlamento narys Viktoras Uspaskich, komentuodamas šalies vadovės pranešimą, buvo lakoniškas: „Tai buvo geras blogas metinis pranešimas“, — sakė jis.

Opozicijos lyderis V. Gapšys įsitikinęs, kad prezidentės metinis pranešimas tapo valdančiosios koalicijos darbo įvertinimu ir šis įvertinimas yra neigiamas. „Šiandien įsitikinome, kad prezidentės netenkina nė viena sritis, pasiekimais kurioje taip gyrėsi Vyriausybės vadovas. Manau, kad po tokio pranešimo Vyriausybei neliko nieko kito, tik atsistatydinti“, — teigia V. Gapšys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų