• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar iš tiesų gerą darbą gauna merginos, kurios segi mini sijonėlius, kurioms patinka gili dekoltė bei  flirtas?

REKLAMA
REKLAMA

Ar tikrai šiandieniniam darbdaviui rūpi tik mergaitės išvaizda, galimybė su ja paišdykauti, o ne protiniai sugebėjimai bei atsakingumas?  Dažnai girdima savoka seksualinis priekabiavimas sukelia daug neigiamų emocijų, statistika žiauri ir liūdinanti — su seksualiniu išnaudojimu tenka susidurti daugeliui dailiosios lyties atstovių.

REKLAMA

„Jis mane lietė savo šlykščiomis savo rankomis ir žadėjo puikų atlyginimą. Man buvo bjauru, bet dirbti reikėjo. Ir dirbau, oficialiai — turėjau kabinetą, kuriame tvarkiau firmos finansus, o kai užsigeisdavo viršininkas, laiką turėjau leisti jo kabinete, už uždarų durų. Jis turėjo šeimą ir aš tai žinojau, nepretendavau į nieką, tik į didesnį atlygį, kurio reikėjo, norint vienai pragyventi didmiestyje.“ Tokiu atveju sunku dalinti patarimus, nes pati mergina gauna naudos iš neteisėtų santykių: ji užtikrinta dėl gero atlyginimo, ji saugi, nes darbdavys nedrįs ant jos rėkti bei kelti ypač didelių reikalavimų ir ji jaučia pranašumą prieš kitas darbuotojas. Seksualinis išnaudojimas yra dažna problema darbdavių bei darbuotojų santykiuose. Tik dažnai apie tai garsiai nekalbama.

REKLAMA
REKLAMA

Ar yra galimybė kur nors pabėgti? Ar patekimas į tokias pinkles, kuomet viršininkas daro ką tik išmano su mergina, yra amžinas, be galimybės pasitraukti iš šio uždaro rato? Dažnai sakau, jog be priežasties niekas neįvyksta.

Pamėginkime paanalizuoti, kokių klaidų mergina turėtų vengti, atėjusi į naują darbą.

1) Per daug seksuali apranga

2) Per ryškus makiažas

3) Viliojanti maniera

4) Kalbos, su flirto gaidele.

Ar nebus taip nutikę, jog pirmojo nedoro prisilietimo metu, mergina nepasitraukė ir nenubrėžė ribos, kuri skirtų darbdavį bei darbuotoją? Dažnai pasitaiko, jog pirmasis prisilietimas dažniausiai darbdaviui būna, tarsi, pamėginimas pažiūrėti „ar kimba“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mergina, kuri nori rimtai dirbti ir nebūti darbdavio sekso partnere, privalo griežtai ir atsakingai pareikšti:

1) Čia aš atėjau dirbti darbą, susijusį su mano specialybe

2) Esu rimta ir man neįdomūs Jūsų pasiūlymai

3) Jei dar kartą taip padarysite — atsistatydinsiu.

Visus šiuos teiginius puikiai iliustruoja Renatos pasakojimas:

„Į darbo pokalbį atėjau apsivilkusi juodu klasikiniu kostiumėliu, kiekvieną dieną segėjau midi ilgio sijonėlį, jokių gilių iškirpčių, jokio flirto, tik rimti bei dalykiški pokalbiai, susiję su darbo reikalais. Kartą, pasibaigus darbo valandoms,   jis mane pasikvietė į kabinetą. Pasiūlė atsisėsti ant kušetės. “Aš nesutikau, nes manyje nuo pat pirmos dienos vyravo baimė, jog iš manęs gali kažko nedoro norėti. „Jis man pasiūlė išgerti vyno arba šampano, glaustėsi, murkė, o aš jam griežtai pasakiau, jog mano darbo valandos pasibaigė prieš 10 minučių ir dabar,  kuomet esame lygūs, galiu apsisukti ir išeiti. Nežinau iš kur tiek drąsos manyje susikaupė. Dabar labai džiaugiuosi dėl to, jog nepasidaviau.“

„Po to vakaro, po tų kelių minučių, praleistų jo kabinete, pajutau, jog viršininkas man ėmė rodyti daugiau pagarbos. Leido stažuotis, taip pat pasiūlė atostogas man tinkamiausiu laiku.“ – džiaugėsi Renata.

Tokioje situacijoje telieka pasidžiaugti, jog ir pats viršininkas nebuvo visiškai sugyvulėjęs, turbūt jo vertybės vis dar buvo aukščiau už gyvuliškus poreikius.  Žinoma, nepagąsdinsite savo viršininko, nes jis puikiai žino, jog viskas, kas svarbiausia Jums (darbo vieta bei atlyginimas) yra jo rankose ir jis gali manipuliuoti Jumis.  Situacijų būna pačių įvairiausių. Kartais akivaizdžiai kalta pati mergina, provokuojanti savo viršininką, o kartais niekuo dėta pavaldinė turi jausti emocinį ir, netgi, fizinį pažeminimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų