REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentūra galėjo daryti spaudimą etikos sargams

Įstatymų viršenybę ir principingumą mėgstančiai deklaruoti prezidentei Daliai Grybauskaitei, atrodo, nepatiko, kad jos dešinioji ranka teisės klausimais Solveiga Cirtautienė atsidūrė etikos sargų akiratyje. Po to, kai S.Cirtautienės veiksmus praėjusią savaitę ėmėsi tirti Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), S.Daukanto aikštės rūmuose kilo nepasitenkinimas. Kai kurių šaltinių tvirtinimu, VTEK bandyta daryti spaudimą, kad tyrimas dėl S.Cirtautienės nebūtų pradėtas, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentūrai nepatiko, kad etikos prievaizdai užsimojo patikrinti vienos svarbiausių patarėjų veiklą siūlant teisininką Egidijų Jarašiūną į Europos Sąjungos Teisingumo Teismo (ESTT) teisėjo postą.

REKLAMA

E.Jarašiūno kandidatūros svarstymo aplinkybės VTEK dėmesio sulaukė po to, kai į viešumą iškilo žinia, kad S.Cirtautienė nenusišalino iš vyriausybinės komisijos, kuri sprendė, ką iš Lietuvos išsiųsti į ESTT.

Prezidentės patarėja dėsto Mykolo Romerio universiteto Teisės fakultete, kuriam vadovauja E.Jarašiūnas.

Kalbama, kad iš pradžių VTEK buvo rimtai svarstoma, ar imtis prezidentės patarėjos veiksmų tyrimo, nes iš Prezidentūros ne kartą skambinta ir prašyta nekreipti dėmesio į galimą S.Cirtautienės interesų konfliktą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų