REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėjų taryba ketvirtadienio posėdyje nusprendė patarti Prezidentei teisėją Viliją Pilitauskienę, savo poelgiu pažeminusią teisėjo vardą, atleisti iš Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėjos pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Toks Teisėjų tarybos sprendimas priimtas atsižvelgiant į Prezidentės Dalios Grybauskaitės trečiadienio dekretą, kuriuo buvo prašoma patarti dėl teisėjos V. Pilitauskienės atleidimo iš teisėjo pareigų, savo poelgiu pažeminus teisėjo vardą, taip pat išnagrinėjus Šiaulių apylinkės ir Šiaulių apygardos miesto teismų patikrinimo išvadas ir Teisėjų etikos ir drausmės komisijos sprendimą teisėjai iškelti drausminę bylą.

REKLAMA

Teisėjų taryba konstatavo, kad teisėja V. Pilitauskienė, atlikdama teisėjos pareigas, pažeidė įstatymuose nustatytą administracinių bylų nagrinėjimo tvarką ir terminus, nevykdė pareigos surašyti procesinius dokumentus ir taip pažemino teisėjo vardą, pakenkė teisminės valdžios autoritetui.

Teismų įstatymas nustato, kad teisėjo vardą žeminantis poelgis - tai su teisėjo garbe nesuderinamas ir Teisėjų etikos taisyklių reikalavimų neatitinkantis poelgis, kuriuo pažeminamas teisėjo vardas bei kenkiama teismo autoritetui. Teisėjo vardą žeminančiu poelgiu taip pat pripažįstamas bet koks pareiginis nusižengimas - aiškiai aplaidus konkrečios teisėjo pareigos atlikimas arba jos neatlikimas be pateisinamos priežasties, primenama Nacionalinėje teismų administracijos pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų