REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dmitrijaus Medvedevo ir Viktoro Janukovičiaus pasirašytas pareiškimas dėl Padnestrės padėties sureguliavimo – tai ultimatumas Moldovai, kuriuo remdamasi Rusija vėl galėtų pradėti „karinę ir politinę ekspansiją posovietinėje erdvėje“. Taip naujienų agentūra „Regnum“ pateikė Moldovos prezidento V. Voronino buvusio patarėjo, „Liaudies veiksmo“ judėjimo lyderio Sergejaus Mokanu žodžius, pasakytus per gegužės 19 d. Kišiniove įvykusią spaudos konferenciją. Pasak politiko, pasirašyto pareiškimo esmė yra ta, kad Moldova kaip valstybė galėtų egzistuoti tik Rusijos interesų plotmėje, kitaip Moldovos visai nebeliktų. „Kadangi mūsų piliečiams parodyta didžiausia nepagarba, per būsimą dialogą galėtume tikėtis tik tokių sprendimų, kurie akivaizdžiai prieštarautų mūsų į Europą orientuotiems siekiams“, – mano S. Mokanu.

REKLAMA
REKLAMA

„Regnum“ pranešė, kad gegužės 17 d. Rusijos ir Ukrainos prezidentai pasirašė dokumentą, kad Padnestrės statusas būtų nustatytas atsižvelgiant į Moldovos „teritorinį vientisumą“. Be to, D. Medvedevas ir V. Janukovičius paskelbė, kad jie linkę laikytis ankstesnių derybų susitarimų, pabrėžė Padnestrėje esamų taikdarių stabilizuojamąjį vaidmenį, pareiškė norą tarpininkauti atnaujinant derybas „5 + 2“ režimu.

REKLAMA

Moldovos ministras pirmininkas Vladimiras Filatas pasakė, kad oficialusis Kišiniovas pritartų Padnestrės situacijos sureguliavimui, jei taikdarių vykdomos operacijos įgautų tarptautinės misijos pavidalą ir Padnestrės regione nebeliktų Rusijos ginklų.

Pagal naujienų agentūros „Regnum“ informaciją parengė Geopolitinių studijų centras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų