REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Limarko laivininkystės kompanija“ vakar pranešė, kad pavyko susisiekti su Vakarų Afrikos pakrantėje piratų pagrobtu laivo kapitonu Dmitrijumi Baškirovu.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Limarko“ pranešimo, kapitonas patvirtino, kad yra sveikas.

Bendrovės teigimu, kartu su valstybės institucijomis imamasi reikalingų priemonių „kuo operatyvesniam kapitono sugrąžinimui į Klaipėdą“, o dėl informacijos jautrumo ir konfi dencialumo nuo tolimesnių komentarų susilaikoma.

REKLAMA

Bendrovei „Limarko laivininkystės kompanija“ priklausantis ir su Lietuvos vėliava plaukiojantis motorlaivis užpultas pirmadienio naktį 2 val. Lietuvos laiku prie Kamerūno krantų.

Kiek anksčiau (sekmadienio vakarą) prie Kamerūno krantų buvo užpultas ir kitas laivas

„North Spirit“ su rusų ir ukrainiečių įgula. Užpuolikai pagrobė du šio laivo įgulos narius, Rusijos piliečius. Ketvirtadienio vakarą pagrindinės Nigerijos sukarintos ginkluotos grupuotės MEND (Judėjimo už Nigerio upės deltos išlaisvinimą) atstovai pranešė, kad rado pagrobtus rusų jūrininkus. Patys pagrobtieji, susisiekę su Rusijos jūreivių sąjunga, pranešė, kad yra laikomi Nigerijoje.

Naftos turtingoje Nigerio upės deltoje veikianti MEND, kuri sausį atšaukė trijų mėnesių paliaubas su Vyriausybe, praeityje yra prisiėmusi atsakomybę už ne vieną pagrobimą. Dažniausiai tai būdavo naftos gavybos sektoriuje dirbantys asmenys. Kai kuriais atvejais ši grupuotė tvirtindavo prisidėjusi prie kitų regione veikiančių ginkluotų grupuočių pagrobtų žmonių išlaisvinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų