REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos valstybės dūma iš pirmo karto pritarė įstatymų pakeitimams, numatantiems visišką alkoholio uždraudimą prie vairo. Paprasčiau pasakius, iš Rusijos administracinių pažeidimų kodekso pašalintas punktas, kuriuo nustatoma maksimali leistina alkoholio koncentracijos vairuotojo kraujyje norma. Iki šiol ji buvo 0,3 gramo vienam litrui kraujo arba 0,15 miligramo vienam litrui iškvepiamo oro.

REKLAMA
REKLAMA

Tai reiškia, kad prieš sėdant prie vairo Rusijoje nebus galima išgerti net kefyro ar kumyso. Apie tai pareiškė šalies prezidento Dmitrijaus Medvedevo įgaliotasis atstovas Garris Minchas: "Tai - spirituoti maisto produktai. Todėl prieš sėdant prie vairo to nepamiršti".

REKLAMA

Dar anksčiau D. Medvedevas buvo pareiškęs, kad Rusija "dar nėra pasiruošusi nedideliems alkoholio kiekiams prie vairo, nes tai provokuoja girtuokliavimą".

Šiuo metu Rusija pagal avarijų skaičių pasaulyje užima trečią vietą - po Ukrainos ir Egipto. Kas keturiolikta avarija įvyksta dėl neblaivaus vairuotojo kaltės. Kasmet Rusijoje sulaikoma apie 1 mln. girtų vairuotojų.

Pernai neblaivūs vairuotojai avarijose Rusijos keliuose jau pražudė per 2 tūkst. žmonių, o daugiau nei 18 tūkst. sužalojo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų