• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Seimas nutarė nesikreipti į Konstitucinį Teismą (KT) dėl socialinių išmokų, Seimo narys socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis ketina inicijuoti naują kreipimąsi.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys taip pat žada suburti iniciatyvinę parlamentarų grupę ir teikti naujus nutarimus, atskiriant atlyginimo mažinimo bei pensijų ir išmokų problemas. "Parengsime naujus nutarimus ir vėl mėginsime įtraukti į darbotvarkę klausimus, kad dėl pensijų ir taip pat dėl atlyginimų Seimas kuo skubiau kreiptųsi į KT. Tie du nauji nutarimai bus jau pagrįsti 2010 metų balandžio 20 d. KT išaiškinimu", - sakė socialdemokratas.

REKLAMA

Jo nuomone, šalis negali gyventi tokioje padėtyje, kada ignoruojama Konstitucija, Seimo sprendimai, įstatymai, kada griaunami visi teisinės valstybės pamatai.

Gegužės 13 d. Seimas, pritaręs pagrindinio Teisės ir teisėtvarkos komiteto išvadai, nusprendė nesikreipti į Konstitucinį Teismą dėl socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo.

Teisės ir teisėtvarkos komiteto nuomone, Seimo nutarimas ištirti, ar aktas sutinka su Konstitucija, sustabdytų šių aktų galiojimą, o 2010 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymas yra priimtas atsižvelgiant į įstatymus, dėl kurių atitikimo Konstitucijai ir siūloma Seimo nutarimu kreiptis į KT, primena ELTA.

REKLAMA
REKLAMA

Nutarimo projektu buvo siūloma Seimui kreiptis į KT su prašymu ištirti, ar 2009 m. gruodžio 9 d. Seimo priimto Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo ir 2009 m. gruodžio 2 d. Seimo priimto įstatymo dėl valstybės politikų, teisėjų, valstybės tarnautojų pareiginės algos bazinio dydžio, taikomo 2010 m., nuostatos neprieštarauja Konstitucijai. Projekto iniciatorių nuomone, priimtais įstatymais sumažinus pensijas ir kitas socialines išmokas ir nenustačius kompensavimo būdų yra pažeisti teisinės valstybės, teisėtų lūkesčių, teisinio tikrumo ir teisinio stabilumo principai.

Už siūlymą atmesti šį nutarimo projektą balsavo 66 Seimo nariai, prieš - 54, susilaikė 5 parlamentarai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų