• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 18-20 dienomis su oficialiu trijų dienų vizitu Lietuvoje lankysis Gruzijos užsienio reikalų ministras Grigolis Vašadzė.

REKLAMA
REKLAMA

Numatyti ministro susitikimai su Prezidente Dalia Grybauskaite, Seimo Pirmininke Irena Degutiene, Ministru Pirmininku Andriumi Kubiliumi, užsienio reikalų ir krašto apsaugos ministrais Audroniumi Ažubaliu ir Rasa Juknevičiene bei Seimo Užsienio reikalų ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetų atstovais.

REKLAMA

Lietuvos ir Gruzijos užsienio reikalų ministrų susitikime bus įsteigta Lietuvos ir Gruzijos Europos ir euroatlantinės integracijos komisija, kuri kuruos Lietuvos ir Gruzijos politinį dialogą, konsultacijas ir bendradarbiavimą politinėje, ekonominėje, gynybos, mokslo, kultūros ir kitose srityse.

Šios komisijos steigimas buvo numatytas 2009 metų balandžio 28 dieną pasirašytoje Lietuvos ir Gruzijos chartijoje dėl Europos ir euroatlantinės integracijos, kuria nubrėžta nauja dvišalio bendradarbiavimo dimensija ir nustatytas institucionalizuotas dvišalių konsultacijų mechanizmas.

REKLAMA
REKLAMA

Gruzijos diplomatijos vadovo susitikimuose su Lietuvos pareigūnais numatoma aptarti dvišalio bendradarbiavimo klausimus, politines ir praktines priemones, kurios padėtų Gruzijai užtikrinti stabilumą, gerovę ir paspartintų šalies integraciją į euroatlantines struktūras.

G. Vašadzė taip pat planuoja dalyvauti gegužės 19-ąją vyksiančioje Vilniaus dešimtuko įkūrimo dešimtmečiui skirtoje apskritojo stalo diskusijoje, kurioje skaitys pranešimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų