REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po sudėtingo ikiteisminio tyrimo, kuris truko ketverius metus, ir dviejų teisminių instancijų nagrinėjimo Vilniaus apygardos teismas nubaudė 10 fizinių ir 9 juridinių asmenų grupuotę, kuri nusikalstamai veikdama per kelerius metus pagrobė daugiau nei 1 mln. litų pridėtinės vertės (PVM) ir pelno mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA

Nusikaltimo organizatoriai nuteisti realiomis laisvės atėmimo bausmėmis, o vykdytojams - verslininkams skirtos tūkstantinės baudos, kurių bendra suma - 349 tūkst. litų. Be to, papildomai konfiskuota 123 tūkst. litų vertės turto, o nusikalstamoje veikloje dalyvavę juridiniai asmenys - likviduoti.

REKLAMA

Nusikalstamos veikos organizatoriai bei organizuotos grupės nariai pripažinti kaltais dėl didelės vertės sukčiavimo, apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, neteisingų duomenų apie pajamas ir pelną pateikimo, neteisėtos įmonės veiklos, dokumentų klastojimo.

Atskiruose epizoduose kaltinamieji nuteisti už tai, kad panaudodami painų apgaulės mechanizmą įgijo didelės vertės svetimą turtą - į valstybės biudžetą mokėtiną PVM ir pelno mokestį. Visus prokurorų inkriminuotus nusikalstamos veikos epizodus teismas pripažino įrodytais.

REKLAMA
REKLAMA

Į nusikalstamą "voratinklį" buvo įsipainioję įvairių statybos, reklamos, dizaino, spausdinimo ir kitų paslaugų įmonių direktoriai ir akcininkai. Įskaitant anksčiau išskirtus ikiteisminius tyrimus, teismas pripažino kaltais ir nuteisė iš viso 31 asmenį - 17 fizinių ir 14 juridinių.

Pasak valstybinį kaltinimą palaikiusio Vilniaus miesto apylinkės prokuroro Vytauto Kukaičio, svarbiausia, kad tyrimo metu į valstybės biudžetą buvo sugrąžinta visa pagrobta 1 mln. litų mokesčių suma. Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos ir prokurorų pastangomis išieškota 330 tūkst. litų mokesčių delspinigių.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų