• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) informuoja, kad, asmenims, pateikusiems teisingą 2009 m. metinę Gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) deklaraciją laiku, GPM permokos bus grąžintos iki liepos 31 d.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu  340 tūkst. mokesčių mokėtojų, teisingai užpildžiusių GPM deklaracijas ir pateikusių jas elektroniniu būdu, jau susigrąžino beveik 126  mln. litų GPM permokos. Remiantis jau išanalizuotomis deklaracijomis nustatyta, kad prašoma grąžinti per 228 mln. GPM permokos. GPM primokėti turi beveik 96 tūks. gyventojų, 116 mln. Lt.

REKLAMA

Grąžinamos permokos susijusios ne tik su GPM, bet ir Privalomuoju sveikatos draudimu (toliau – PSD). Remiantis jau išanalizuotomis deklaracijomis PSD permoką susigrąžins 29 tūkst. gyventojų. Permokų suma siekia beveik 6 mln. Lt.

„PSD permokos nėra labai dažnas reiškinys, tačiau, pavyzdžiui, jei asmuo užsiima veikla, susijusia su metalo laužo ar miško ir medienos pardavimu ir PSD buvo įšskaitytas nuo pardavimo pajamų, o deklaracijoje sumažinama apmokestinama suma arba gyventojas savarankiškai mokėjo įmokas, bet mokestiniu laikotarpiu gavo atsitiktinių pajamų, susijusių su autoriniu atlyginimu ar sportininko, atlikėjo veikla, nuo kurių PSD įmokos jau buvo išskaičiuotos, gal gyventojas sumokėjo per daug PSD, tikėdamasis gauti daugiau pajamų, nei jų gavo iš tiesų ar suklydo tiesiog skaičiuodamas – tada PSD permoka jam yra grąžinama. Įmonei išskaičiavus PSD nuo darbuotojo pajamų, nuo kurių šios įmokos nemokamos, pavyzdžiui: nuo gyvybės draudimo, pensijų kaupimo išmokų - gyventojai taip pat susigrąžina PSD permoką“, - informuoja VMI Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

PSD įmokas už laikotarpį iki 2009-12-31 jau sumokėjo 47 tūkst. gyventojų, teikusių metinę pajamų deklaraciją. Įmokų suma viršija 32 mln. Lt. Neteikdami metinės pajamų deklaracijos, savanoriškai PSD įmokas sumokėjo 748 asmenys. Jų įmokų suma sudaro 375 tūkst. Lt. Iš išanalizuotų 760 tūkst. gyventojų deklaracijų nustatyta, kad PSD įmokas turi sumokėti 101 tūkst. Gyventojų. Įmokų suma - 61 mln. Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų