REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas, pritaręs pagrindinio Teisės ir teisėtvarkos komiteto išvadai, ketvirtadienį nusprendė nesikreipti į Konstitucinį Teismą dėl socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

Teisės ir teisėtvarkos komiteto nuomone, Seimo nutarimas ištirti, ar aktas sutinka su Konstitucija, sustabdytų šių aktų galiojimą, o 2010 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymas yra priimtas atsižvelgiant į įstatymus, dėl kurių atitikimo Konstitucijai ir siūloma Seimo nutarimu kreiptis į Konstitucinį Teismą.

REKLAMA

Nutarimo projektu buvo siūloma Seimui kreiptis į Konstitucinį Teismą su prašymu ištirti, ar 2009 m. gruodžio 9 d. Seimo priimto Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo ir 2009 m. gruodžio 2 d. Seimo priimto įstatymo dėl valstybės politikų, teisėjų, valstybės tarnautojų pareiginės algos bazinio dydžio, taikomo 2010 m., nuostatos neprieštarauja Konstitucijai. Projekto iniciatorių nuomone, priimtais įstatymais sumažinus pensijas ir kitas socialines išmokas ir nenustačius kompensavimo būdų yra pažeisti teisinės valstybės, teisėtų lūkesčių, teisinio tikrumo ir teisinio stabilumo principai.

REKLAMA
REKLAMA

Už siūlymą atmesti šį nutarimo projektą balsavo 66 Seimo nariai, prieš - 54, susilaikė 5 parlamentarai.

Prieš Seimui pradedant svarstyti šį nutarimą prie Seimo keli visuomeninių organizacijų, profesinių sąjungų iniciatyvinės grupės nariai ketvirtadienį prie Seimo surengė protesto akciją "Nepritariame antikonstituciniam pažeidžiamiausių grupių skurdinimui". Tautos išrinktiesiems norėta priminti, kad Konstitucinio Teismo sprendimus reikia įgyvendinti ir neteisėtai atimtos pareigūnų, tarnautojų, senjorų, vaikus auginančių tėvų pajamos turi būti kompensuojamos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų