• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos opozicijos lyderis mes iššūkį A. Lukašenkai

Vienas iš Baltarusijos opozicijos lyderių Aleksandras Milinkevičius pareiške dalyvausiąs kitąmet vyksiančiuose šalies prezidento rinkimuose. A. Milinkevičius teigė, kad pagrindinis jo tikslas pergalės atveju būtų siekis kuo greičiau atvesti Baltarusiją į Europos Sąjungą.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, opozicinio judėjimo „Už laisvę“ lyderis teigė, kad Baltarusija taip pat turi užmegzti ir abipusiškai naudingus, stiprius kaimyninius santykius su Rusija.

REKLAMA

„Yra paplitusi nuomonė, kad Rusijos kaimynės gali būti arba jos priešės, arba vasalės. Man nepatinka nė vienas iš jų. Aš manau, kad mes galime sukurti gerus kaimyninius, atvirus, abipusiškai naudingus santykius. Aš esu prieš tai tai, kad ant Rusijos būtų lojama pasislėpus už kampo Minske. Mes galime būti nepatenkinti vieni kitais, tačiau turime elgtis padoriai“ - teigė A. Milinkevičius.

Kada tiksliai vyks nauji Baltarusijos prezidento rinkimai, tiksliai nežinoma. Remiantis Konstitucija, balsavimas turėtų būti rengiamas ne vėliau kaip kitų metų vasarį.

A. Milinkevičiaus judėjimas „Už laisvę“ yra teisiškai registruotas Baltarusijoje, tačiau nuolatos skundžiasi teisėsaugos daromu spaudimu ir persekiojimais. A. Milinkevičius jau dalyvavo 2006 metais vykusiuose prezidento rinkimuose, kuriuos tarptautiniai stebėtojai įvardijo kaip nedemokratiškus. Tuomet, remiantis oficialiais duomenimis, A. Milinkevičius surinko 6 proc. balsų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų