REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskelbtas „žiniasklaidos grobuonių sąrašas“

Už žiniasklaidos laisvę kovojanti organizacija „Reporteriai be sienų“ paskelbė atnaujintą didžiausių laisvo žodžio priešų sąrašą. Taip organizacija siekia paminėti Jungtinių Tautų remiamą Pasaulinę žiniasklaidos laisvės dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp didžiausių taip vadinamų „žiniasklaidos grobuonių“ patekto įvairių valstybių prezidentai ir vyriausybių vadovai, įskaitant ir Kinijos prezidentą Hu Jintao, Irano prezidentą Mahmoudą Ahmadinejadą ir Rusijos premjerą Vladimirą Putiną.

REKLAMA

Šiemet į sąrašą pateko ir Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas bei Afganistano Talibano judėjimo lyderis Mula Omaras.

„Reporteriai be sienų“ teigia, kad kiekvienas asmuo, drįstąs kvestionuoti R. Kadyrovo vykdomą politiką, susiduria su „mirtino atsako“ grėsme.

Mula Omaras sąraše atsidūrė todėl, kad jo įtaka siekia tiek Afganistaną, tiek Pakistaną, o „šventasis karas, kuriam jis vadovauja, yra nukreiptas ir prieš žiniasklaidą“.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad Talibano kovotojai grasina vietiniams žurnalistams, kurie atsisako platinti Mulos Omaro propagandą. 2009 metais apie 40 Talibano surengtų išpuolių buvo nukreipti tiesiogiai prieš žurnalistus.

„Reporteriai be sienų“ tegiai, kad „šie žiniasklaidos laisvės grobuonys turi galią cenzūruoti, įkalinti, grobti, kankinti ir, blogiausiu atveju, net nužudyti žurnalistus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų