• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytuje girtą nepilnametį parke rado praeiviai, o nuo mirties jį išgelbėjo medikai.

Alytuje girtą nepilnametį parke rado praeiviai, o nuo mirties jį išgelbėjo medikai.

REKLAMA

Gegužę 12-ąjį gimtadienį švęsiantis K.M. - jau septintas nepilnametis alytiškis, šiemet patekęs į ligoninę dėl apsinuodijimo alkoholiu. Pernai Alytaus medikai išgelbėjo penkis svaigalų gerokai padauginusius paauglius.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunimo parke gulintį K.M. pirmadienio vakarą pamatė praeiviai ir iškvietė greitąją medicinos pagalbą. Nepilnametis buvo beveik ištiktas komos. Dar parke suteikus berniukui pirmąją pagalbą, jis skubiai nuvežtas į Alytaus S.Kudirkos ligoninę, paguldytas į reanimacijos skyrių, kur buvo detoksikuotas.

REKLAMA

Paaiškėjo, kad K.M. su dar trimis panašaus amžiaus vaikais parke po tiltu gėrė degtinės ir brendžio. Kol kas nežinoma, kas nepilnamečiams nupirko ar pardavė svaigalų, kiek jų vaikai išgėrė. K.M. dar užteko jėgų apie puskilometrį pareiti iki namų. Čia mažametis apsižiūrėjo, kad grįžo be dviračio, nes visai pamiršo davęs jį pasivažinėti draugams. Kai berniukas vėl nuėjo į parką, susmuko čia pakirstas alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA

K.M. rūpinasi močiutė, nes berniuko motina jau senokai išvažiavusi uždarbiauti į užsienį. Apie sūnaus nederamą elgesį ir sveikatos būklę moteriai pranešta. Ji pripažino, kad berniukas yra probleminio būdo, tad močiutei ne visada pavyksta jį suvaldyti. Į policijos akiratį K.M. anksčiau buvo patekęs ne dėl nusikalstamos veikos.

Paauglys dėl savo amžiaus negali būti baudžiamas administracine tvarka už tai, kad vartojo alkoholinius gėrimus ir girtas pasirodė viešoje vietoje. 50-100 litų bauda bus skirta jo motinai.

Anot Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Simonos Ludavičiūtės, alkoholinių gėrimų pardavimas nepilnamečiams labiau paplitęs kaimuose ir mažuose miesteliuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Alytuje daugelis prekybininkų vengia tai daryti, nes yra dažnai tikrinami. Beveik per keturis šių metų mėnesius nubaustos 2 pardavėjos, pardavusios svaigalų nepilnamečiams. Pernai pareigūnai nubaudė 6 prekybininkus. Teisėsaugininkams tenka skirti pinigines baudas ne tik prekybininkams, bet ir asmenims, nugirdantiems nepilnamečius.

Pernai už tokius nusižengimus Alytuje nubausti 23 suaugusieji, šiemet - 2. S.Ludavičiūtės nuomone, kad kova su nepilnamečių girtavimu būtų veiksminga, prie jos turi aktyviai prisidėti paauglių tėvai. Vien pareigūnų pastangomis šios problemos išspręsti neįmanoma. Tačiau kai kurie tėvai, sužinoję, kad jų vaikas sulaikytas girtas, ima neigti akivaizdų faktą ir kaltinti kitus dėl to, kad jų atžala svaiginosi alkoholiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų