REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS



Laikinoji Kirgizijos vyriausybė paragino Baltarusiją išduoti nuverstąjį prezidentą Kurmanbeką Bakijevą, kuris trečiadienį Minske žurnalistams pareiškė nepripažįstas savo atsistatydinimo iš Kirgizijos prezidento posto.

REKLAMA
REKLAMA

Laikinoji Kirgizijos vyriausybė sieks atgauti nuverstą prezidentą

Kirgizų tauta negali sutikti su tuo, kad Baltarusija priima žmogų, kurio sąžinę slegia daugelio žmonių žūtis, antradienio vakarą žurnalistams Biškeke sakė pereinamojo laikotarpio vyriausybės vadovė Roza Otunbajeva. Ji pabrėžė, kad "šitas nusikaltėlis turi būti perduotas šaliai".

REKLAMA

Jei Baltarusija šio raginimo nepaisys, Kirgizija kreipsis į Interpolą.

Pereinamoji vyriausybė kaltina K. Bakijevą dėl 83 žmonių žūties per susirėmimus balandžio 7-ąją.

K. Bakijevas Minske pareiškė nepripažįstas savo atsistatydinimo

Kurmanbekas Bakijevas trečiadienį Minske žurnalistams pareiškė nepripažįstas savo atsistatydinimo iš Kirgizijos prezidento posto.

"Mano tauta išgyvena baisią tragediją. Apsišaukėlių gauja pasiskelbė valdžia ir griebiasi neteisėtų veiksmų. Aš kaip prezidentas, kaip konstitucijos garantas, esu atsakingas už katastrofą. Aš turiu užkirsti kelią šiai katastrofai. Aš nepripažįstu savo atsistatydinimo", - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

K. Bakijevas atvyko į Minską Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos kvietimu.

Bankuose aptikti Bakijevų šeimai priklausantys milijonai dolerių

Kai kuriuose Kirgizijos bankuose buvusio šalies prezidento Kurmanbeko Bakijevo šeimai priklausančiuose seifuose rasta apie 20 mln. JAV dolerių ir keli aukso lydiniai. Apie tai trečiadienį pranešė laikinai einantis vicepremjero finansų klausimais Temiras Sarijevas.

"Jie (Bakijevai - ELTA), uždirbdami 30-40 tūkst. somų (apie 750-900 JAV dolerių) turėjo tiek daug pinigų, - sakė T. Sarijevas. - Visa tai liudija, jog jie jautėsi nebaudžiami ir visavaldžiai".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu rastų aukso lyginių vertę nustato ekspertai.

Iš karto po to, kai Kirgizijoje į valdžią atėjo opozicija, visuose komerciniuose bankuose, kurie siejami su buvusiu prezidentu, buvo įvestas išorinis valdymas.

"Mes jau nustatėme, kad balandžio 7 ir 8 dienomis iš Bakijevų šeimos kontroliuojamų bankų į užsienį buvo pervesta 172 mln. JAV dolerių, - sakė T. Sarijevas. - Šiuo metu tyriame korupcines schemas mokesčių ir muitinės tarnybose".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų