REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvių kino akademijos, skatinančios kultūrinius mainus, kvietimu šįvakar į Vilnių atvyksta garsus Rusijos režisierius Andrejus Nekrasovas. Rytoj sostinės kino teatre „Pasaka“ mūsų šalies kūrėjams ir žiniasklaidai jis pristatys savo aštrų ir sukrečiantį filmą „Rusijos pamokos“.

REKLAMA
REKLAMA

Šis dokumentinis filmas pasakoja apie kruvinus įvykius Kaukaze 2008-aisiais. „Rusijos pamokos“ – tai A.Nekrasovo ir šviesaus atminimo Olgos Konskajos kelionė į karo aukų pasaulį, kuriame vis dar skausmingai pulsuoja neišgydomos dvasinės žaizdos.

REKLAMA

Savo karjeros pradžioje A.Nekrasovas dirbo legendinio režisieriaus Andrejaus Tarkovskio asistentu. Vėliau kino pasaulyje jis įsitvirtino asmeniškai ir pelnė ne vieną garbingą tarptautinį įvertinimą.

Antradienį Vilniuje autorius susitiks su lietuviško kino kūrėjais, rašytojais, aktoriais, politikais, žurnalistais, pasidalys patirtimi ir atvirai papasakos, kokio rezonanso pasaulyje sulaukė jo poleminė dokumentika.

Lietuvių kino akademija ir ateityje rodys užsienio kūrėjų įvairaus žanro filmus, o taip pat rūpinsis lietuviško kino sklaida pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų