REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Populiariąją dainų atlikėją Nedą Malūnavičiūtę sutikome jos 39-ojo gimtadienio išvakarėse. Negi berniokiškai nusikirpusiai plaukus, beveik iš džinsų neišlendančiai Nedai spindinčiomis mėlynomis lyg žibuoklės akimis tiek?.. “Jaučiuosi kaip devyniolikos, bet štai mano sūnui tuoj bus aštuoniolika. Kai esam kartu, ir išryškėja mano amžiaus paslaptis”, - šypsosi pašnekovė ir pabrėžia, kad ji - laiminga, nes turi savo muziką, draugų, su kuriais koncertuoja, kad yra vėl įsimylėjusi ir pagaliau turi savo jaukų būstą.

REKLAMA
REKLAMA

Atsikratė pakeleivių

Per tuos gyvenimo metus Neda yra patyrusi ir šilto, ir šalto, ir pakilimų, ir nuopuolių. Ji, džiazo virtuozo Vladimiro Čekasino mokinė, ne kartą tapo įvairių džiazo festivalių prizininke. Per visas krizes, skyrybas ir kitas peripetijas Neda pamatė, kas yra tikri draugai, o kas tik pakeleiviai gyvenimo laivui plaukiant pasroviui.

REKLAMA

“Kai tau viskas gerai, atrodo, kad taip ir turi būti, - kalba dainininkė. - O kai suklumpi, nebesupaisai jausmų, patiri mylimo žmogaus išdavystę ar įklimpsti į skolas, nes kuriame nors gyvenimo etape ir koncertinėje veikloje atsiranda spragų, pajunti, kad liko vos vienas kitas žmogus, kuriam gali pasiguosti”. Ji sako pajutusi kai kurių buvusių draugų abejingumą. Atsirasdavo tūkstantis priežasčių, dėl kurių žmonės atsisakydavo padėti. O prašyti pagalbos du kartus Neda nėra pratusi. “Ne - tai ne, - sako ji. - Pagal Zodiaką esu Avinas, tad užsispyrimo ir atkaklumo man pakanka. Bet esu ir moteris, jautri ir pažeidžiama. Ačiū Dievui, kad viskas praeityje”.

REKLAMA
REKLAMA

Nedos gyvenimas pastaruoju metu pasikeitė, tapo ramesnis, stabilesnis. Pernai ji įsikėlė į savo naują butą Verkiuose. Moteris džiaugiasi, kad šalia puikus parkas, kad turi išsvajotą būstą, nors dar nevisiškai įrengtą, dar daug ko trūksta, bet štai minkšta ir jauki lova, kompiuteris, gėlės - tai, kas jai reikalingiausia ir kas paglosto širdį.

Trio įgavo naujų spalvų

N.Malūnavičiūtė dėkoja likimui, kad kaip tik tuo pačiu sunkiausiu jai momentu pagalbos ranką ištiesė bičiuliai iš aktorių ir bardų trio Kostas Smoriginas ir Olegas Ditkovskis. Ji tapo gerai susigrojusios komandos nare. Dainininkė, mokanti groti fleita, buvo tikras deimančiukas, suteikęs vyriškam muzikų kolektyvui naujų spalvų. Neda pajuto, kad jos buvimas estradoje įgijo naują prasmę. Gyvenimas taip pat pasikeitė. “Gražumą pradėjau matyti ten, kur anksčiau nepastebėdavau”, - pasakojo pašnekovė. Skyrybos su buvusiu vadybininku Nedai buvo labai skaudžios. Moteris tą gyvenimo situaciją prilygina išbandymui kopiant į kalnus, kai vienas iš žygeivių netikėtai pasitraukia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, dainininkė tikino, kad iš koncertų, nors ir sunkmetis, užsidirba duonai ir sviestui, o ypatingos prabangos jai nereikia. Ir papuošalų brangių ji neturinti. Štai prieš ketverius metus įsigijo tokį įdomų komplektą: žiedą didele akimi ir auskarus, turi dar keletą mielų daikčiukų ir jai pakanka. “Neįsivaizduoju, kaip atrodyčiau su kokiais nors deimantais ar aukso papuošalais mūvėdama mėgstamus džinsus, - juokiasi Neda. - Jie ne mano stiliaus. Žmonės sako, kad niekada nesakyk niekada, bet man atrodo, kad mano skonis nepasikeis”.

REKLAMA

N.Malūnavičiūtė dabar pati gali šiek tiek padėti draugams, kurie neturi darbo, o yra pasiėmę dideles paskolas ir įklimpę į skolas. “Siaubas, o ne gyvenimas. Pati esu panašią situaciją patyrusi. Man, dėkui Dievui, bankas tolerantškai sumažino paskolos palūkanas. Be to, išmokau planuoti savo kuklų biudžetą, o tai, man regis, labai svarbu”, - kalba ji.

Tikras draugas Olegas

Paklausta apie draugus, Neda šypsosi: “Pastaruoju metu mano geriausias draugas yra Olegas. Jis mane supranta iš pusės žodžio. Mūsų sielos giminingos gal dar ir dėl to, kad abu esame gimę balandžio mėnesį. Mums patinka vaikštinėti po Verkių apylinkes, grožėtis mėlynuojančiu žibuoklių kilimu, kalbėtis. Jis toks jaunatviškas, nors jam ir per penkiasdešimt. Merginos, kai pamato jį odinėmis kelnėmis, ilgais į uodegą surištais plaukais, palydi susižavėjusiais žvilgsniais”. Neda atvirai prisipažįsta, kad jau ketveri metai, kai ji ir jis nevartoja nė lašo alkoholio, tad gyvenimas abiem yra skaidrus ir gražus. Beje, N.Malūnavičiūtė ir O.Ditkovskis yra parengę ir atskirą dueto programą, kurią rodo įvairiose Lietuvos vietovėse. “Kostas labiau už mus užsiėmęs, nes vaidina spektakliuose arba režisuoja, o štai mudu turime daugiau laiko, esame laisvi nuo šeimyninių įsipareigojimų, tai kodėl gi nekoncertuoti”, - sako Neda.

REKLAMA

Ir vis dėlto smalsu, ar tik Olegas nebus pavergęs Nedos širdies? “Olegas, kaip jau sakiau, labai šiltas žmogus, draugas. Jis turi savo gyvenimą, jame daug vietos skiria dukrai Agnei Ditkovskytei, kuri gyvena Maskvoje ir sėkmingai daro karjerą kine, o aš didelę dalį savo širdies šilumos skiriu sūnui Matui, kuriam netrukus bus aštuoniolika metų. Nors mes ir gyvename atskirai, esame labai artimi. Turime bendrų temų, kurių pagrindinės - krepšinis ir muzika”, - aiškina pašnekovė.

Neda sako, jog dar turi kelias drauges, su kuriomis pergyveno sunkiausius savo gyvenimo etapus. Beje, su jomis balandžio 15 dieną dainininkė šventė ir savo gimtadienį. Nuvyko jos su didžiuliu tortu ir imbiero arbata pas bičiulius, kurie turi sodybą prie pat Baltarusijos sienos, ir ten dainavo, šoko, dūko. O ir oras tam buvo palankus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai kaip vis dėlto yra su ta meile? Juk iš akių matyti, kad puikiai atrodanti dar keturiasdešimties neturinti dainininkė iš tiesų džiaugiasi ir mėgaujasi pavasariu. Ją galima pamatyti ir viename kitame vakarėlyje, draugų kompanijoje.

Šukuosena pagal nuotaiką

Trumpi dainininkės plaukai stebina tuos, kurie ją pažįsta kaip džiazo ir originalių dainų atlikėją jau dvidešimt metų. Neda ta pati ir kartu kita. Pernai vasario mėnesį ji nusikirpo visiškai trumpai ir tokią šukuoseną išlaikė iki šiol. Toks ežiukas jai pačiai labai patinka. “Jaučiuosi tarsi nuo galvos kokią naštą nusimetusi, o ir plaukus kur kas paprasčiau prižiūrėti, dar ir šampūno sutaupau per krizę”. (Šypsosi). Užtat lieka daugiau pinigėlių gerai kosmetikai. Beje, atlikėja nepripažįsta vizažisčių patarimų ar paslaugų. Gal tik tuomet, kai tenka filmuotis televizijoje. “Visada dažausi pati. Net ir tada, kai žurnalai siūlo specialisčių paslaugas. O kas gi geriausiai žino, kas man tinka, jeigu ne aš pati”, - sako ji.

Giedrė Milkevičiūtė



Parengta pagal "Respublikos" priedą "Julius/Brigita"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų