• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

12 labiausiai šokiruojančių žurnalų viršelių

Galime drąsiai teigti, kad šie žurnalo viršeliai žmones ne tik informavo, bet ir šokiravo.

Itin atviram žurnalo viršeliui nusifotografavusi apvalių formų daininkė Beth Ditto 2007 m. susilaukė daugybės pagyrų už drąsą. Ją ir „NME“ žurnalą itin liaupsino feminizmo atstovės.

REKLAMA
REKLAMA

Šis 1993 m. „Rolling Stone“ žurnalo viršelis, kuriame dainininkės Džanet Džakson krūtis laiko „anoniminės“ rankos ilgam įsirėžė į žmonių atmintį.

REKLAMA

1994 m. „The Economist“ ant vieno iš savo numerių atspausdino besiporuojančių kupranugarių nuotrauką. Įdomu tai, kad ši nuotrauka pasirodė tik Amerikos, bet ne Europos laidoje. Vienus „besimylintys kupranugariai“ papiktino, kitus – pralinksmino.

Nereikia nė sakyti, kad šis 1978 m. „Hustler“ viršelis, vaizduojantis iš mėsmalės styrančias moters kojas, sulėkė pačią tikriausią emocijų audrą.

„The New York“ savo nuotraukomis visuomet sukeldavo kalbų. Tačiau šis viršelis, pašiepiantis Niujorko gubernatorių, įsipainiojusį į prostitucijos verslą, rodosi, peržengia visas ribas.

REKLAMA
REKLAMA

Ši nuotrauka buvo daryta vos kelios valandos prieš garsiojo dainininko Džono Lenono mirtį 1981 m. Teigiama, kad „Rolling Stone“ fotografė norėjo įamžinti vieną dainininką, tačiau jis reikalavo būti nufotografuotas su žmona.

Teigiama, kad būtent šis 1991 m. „Vanity Fair“ tik ranka prisidengusios aktorės Demi Mūr viršelis vėliau pastūmėjo kitas žvaigždes „pelnytis“ iš savo nėštumo.

1965 m. „Life“ žurnalo fotografui pavyko užfiksuoti Vietnamo kare amerikiečių sulaikytą kalinį. Manoma, kad tokios nuotraukos kaip ši padėjo galutinai palenkė amerikiečių visuomenę prieš šį karą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis prieštaringai vertinamas viršelis pasirodė 2000 m. lapkričio 7-ąją, kai JAV vyko rinkimų kova, o laimėtojas dar nebuvo aiškus. Žurnalo numeryje svarstoma, kas nutiktų JAV ir pasauliui, jei Dž. Bušas taptų prezidentu. Tai įvyko jau kitą mėnesį.

„Time“ žurnalo viršelyje įamžintas tragiškas rugsėjo 11-osios dienos kadras.

2008 m. „The New Yorker“ viršelyje satyriškai vaizduojamas Barakas Obama ir jo žmona.

Kai Britney Spears „Rolling Stone“ žurnalui pozavo mokinukės amplua, mes dar nežinojome, koks nuopolis jos laukia..

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų