REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

G.Vagnorius premjero darbą vertintų dvejetu

Išklausęs Vyriausybės ataskaitą, opozicinės Krikščionių partijos pirmininkas Gediminas Vagnorius, premjero Andriaus Kubiliaus darbą vertintų dvejetu, - praneša „Lietuvos Rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak G.Vagnoriaus, A.Kubilio valdymo metu buvo nustekenta Lietuvos finansų sistema, valstybės iždas sumažėjo trečdaliu, sujaukta mokesčių sistema.

REKLAMA

„Tokio katastrofiško šalies valdymo dar nėra buvę, o didžiausią žalą valstybei padarė pats premjeras“, - žurnalistams dėstė G.Vagnorius.

„Pagyrūnišką Vyriausybės ataskaitą vertinu kaip pasityčiojimą iš Lietuvos gyventojų“, - pridėjo.

G. Vagnoriaus tvirtinimu, kovo mėnesį į valstybės biudžetą surinkta dar 21,5 procento mažiau pajamų nei praeitų metų kovą, o finansus bandoma didinti tik brangiai ir beatodairiškai skolinantis ir tokiu būdu neatsakingai didinant biudžeto deficitą.

REKLAMA
REKLAMA

Nesugebėta įsisavinti net milijardinių ES pagalbos lėšų - per 15 mėnesių nebuvo pradėta paprasčiausia Būsto renovavimo programa.

„Vien per praėjusius metus A. Kubilius valstybės skolos lygį (nuo BVP) padvigubino, t.y. per metus valstybę praskolino tiek, kiek valstybė pasiskolino per visus dvidešimt metų. Šiais metais skolinamasi dar daugiau. Pagyros, kad pavyko sumažinti biudžeto deficitą, kai jis tikrovėje sukeltas dešimteriopai ir siekia net 10 proc. BVP (neskaitant paslėptų valdžios sektoriaus skolų, kurios dar sudaro bent 3 proc. BVP), yra politinio cinizmo ir nepagarbos lietuviams demonstravimas“, - „Lietuvos Ryto“ žurnalistams sakė ekspremjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maža to, A.Kubilius, G.Vagnoriaus teigimu, yra tiesiogiai atsakingas ir už nedarbo augimą. Šis šalyje palietė kas penktą darbingo amžiaus žmogų. Kaip bebūtų, pakeitęs Vyriausybės darbo reglamentą, A.Kubilius vangstosi tiesioginių pareigų ir tapo „pasyviu įvykių Lietuvoje stebėtoju“.

Anot G. Vagnoriaus, iš Vyriausybės politiko koordinatoriaus premjeras tapo eiliniu Seimo nariu, vengiančiu politinės atsakomybės už Vyriausybės sprendimus. Visa jo retorika tuo tarpu primena viešuosius ryšius.

„Ataskaitoje premjeras patvirtina domėjimąsi tik žodžių rinkiniais, o ne konkrečių veiksmų planais. Jis atvirai pripažįsta, kad praeitais metais buvo „vartojami tik du žodžiai „biudžetas“ ir „deficitas“, o šias metais pagrindiniai žodžiai bus „nedarbo mažinimas“, nenurodant nė vieno konkretaus veikimo būdo“, - tvirtino G. Vagnorius.

REKLAMA

2009 metų Vyriausybės ataskaita ketvirtadienį buvo pristatyta Seime.

15-oji po Nepriklausomybės atkūrimo centro-dešinės partijų „Permainų koalicijos“ suformuota A.Kubiliaus Vyriausybė įgaliojimus veikti gavo 2008-ųjų gruodžio 9-ąją, kada Seimas patvirtino Vyriausybės programą ir Seime prisiekė naujojo ministrų kabineto nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų