REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krikščionių partijos frakcija Seime įregistravo  įstatymų pataisas, kurios leistų nuo kitų metų pradžios atstatyti nepagrįstai sumažintas pensijas ir kitas socialines išmokas

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgdama į kritinę vidaus rinkos padėtį ir augančią visuomenėje socialinę įtampą, šiandien Krikščionių partijos frakcija (seniūno Vidmanto Žiemelio) teikimu įregistravo Seime Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo 15 straipsnio pataisas, kurios leistų sutrumpinti sumažintų pensijų ir kitų socialinių išmokų galiojimo laikotarpį iki šių metų pabaigos

REKLAMA

Pasak Krikščionių partijos pirmininko Gedimino Vagnoriaus, nuo praėjusio rudens vėl kylant Vakarų ir Vidurio Europos šalių ekonomikai, nelieka išorinių veiksnių, kuriais galima būtų pateisinti Lietuvos ūkio ir iždo įplaukų kritimą. Besitesianti Lietuvoje finansinė krizė ir toliau pavojingai augantis nedarbas liudija šalies vidaus valdymo problemas. Ypač didelę žalą nacionalinei ekonomikai ir tuo pačiu  biudžeto įplaukoms atneša vidaus rinkos ir vartotojų pasitikėjimo smukdymas, neapgalvotai mažinant rinkoje gyventojų perkamąją galią.

REKLAMA
REKLAMA

Gedimino Vagnoriaus nuomone, vidaus rinkos perkamosios galios stiprinimas paskatintų šalies ekonomikos augimą ir palengvintų užsitęsusios krizės pasekmes, ypač darbo rinkoje.

Kaip informavo Vidmantas Žiemelis, Krikščionių partijos frakcija siūlys kitoms Seimo frakcijoms pritarti ankščiau už dirbtų pensijų ir kitų socialinių išmokų atstatymo projektui, gaivinti vidaus rinką ir be žalos valstybei sumažinti socialinę įtampą sunkiausiai gyvenančiai visuomenės daliai. Jis priminė, jog valstybės politikams ir valstybės pareigūnams darbo apmokėjimo dydžiai  taip  pat  sumažinti tik iki 2010 gruodžio 31 d.

Krikščionių partijos frakcija pažymėjo, kad Vyriausybė iki šiol nepateikė Seimui sumažintų pensijų kompensavimo gyventojams mechanizmo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų